r
Nosalty Logó

Reteklevél-krémleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Reteklevél-krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 491 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 32 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1025.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    829 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    1978 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4601 micro
Összesen 122 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4102.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    3318 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1070 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    490 micro
  • β-karotin
    7913 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18406 micro
Összesen 491 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1252 micro
Összesen 32 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és olívaolajon megdinszteljük.
  2. Közben felkockázzuk a retket (2-3 darabot tegyünk félre belőle) és a burgonyát, majd ezt is a lábosba dobjuk, és az egészet felöntjük az alaplével.
  3. A retek zöldjét jó alaposan megmossuk, és ha már megpuhultak a zöldségek, a leveshez adjuk.
  4. Ízlés szerint tehetünk bele, borsot vagy szójaszószt, majd 5 perc után húzzuk le a tűzről.
  5. Szeleteljük fel a maradék retket, és tálalás előtt tegyük a levesbe, végül szórjunk bele valamilyen tetszőleges csírát. Én vöröshagyma csírát választottam hozzá.
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 95
  • Össznézettség: 12340
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 26.

Receptkategóriák

A retket már az ókorban is ismerték illetve termesztették. Mustárolaj tartalma miatt enyhén csípős. A legjobb frissen fogyasztani, de a hűtőben egy hétig is eláll, ehhez azonban meg kell szabadulnunk a leveleitől, amelyek elszívják a nedvességet, emiatt a retek hamar megpuhulhat. De ne szabaduljunk meg végleg a zöldjétől. Készítsünk belőle remek finomságokat! Tegyük salátába, vagy turmixoljuk le, és igyuk smoothieként, de egy kevés olívaolajon meg is párolhatjuk egy pár gerezd fokhagymával, sóval és borssal. Sőt, még pestót is készíthetünk belőle. Tehetjük zöldség- vagy húslevesbe, de kifejezetten ebből, illetve a retek gyökeréből készíthetünk ínycsiklandó krémlevest is – ahogy én is tettem!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?