r
Nosalty Logó

Retek katicák

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Retek katicák
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1250 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1217 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 313 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    123.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1076 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    392 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4867 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    601 micro
Összesen 1250 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    710 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított retkek alsó részét levágjuk, hogy a katica szépen megüljön. Csápoknak kis gyökereket hagyunk. Ha csak egy gyökérszálunk van, akkor abból levágunk, és pl. hústű segítségével pici lyukat fúrunk, és a hústűvel beleszúrjuk a lyukba a másik felét a gyökérnek, így kapunk két csápot.
  2. A felső részt vízszintesen és függőlegesen bevágjuk, leemeljük. Elkészítjük a levágott részekből a szárnyakat, majonézzel (vagy lyukasztással) pöttyöket teszünk rá.
  3. A retkek belsejét kivájjuk, hegyes késsel kifúrjuk a szemek helyét, a szemüregekbe helyezzük a fehérborsokat (vagy lehet egyszerűen majonézpöttyel, fúrás nélkül).
  4. A masszát elkészítjük: a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a snidlinget szintén. A krémsajtot, a vajat, a fűszereket és a hagymákat elkeverjük. Ezzel megtöltjük a katicák belsejét, majd ráhelyezzük a szárnyakat.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9754
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 29.

Ajánló

Gyerekeknél biztos sikert arat, akár húsvétra, akár csak ha egy gyerekzsúrra készítjük elt! Látványos, ugyanakkor viszonylag könnyedén elkészíthető falatkák. Így talán rávehetjük a gyerkőcöket ennek az ízletes zöldségnek a fogyasztására!

Receptkategóriák

Idén januártól részt vettem egy online receptversenyen, ahol bejutottam a 10 legjobb séf közé, az utolsó, kihívásokkal teli szakaszba. Ebben a részben három témahetünk volt, ezek közül az egyik a húsvéttal kapcsolatos ételek elkészítése, bemutatása volt.  Feltétel volt, hogy még sehol nem kerülhetett publikálásra (sem blogban, sem más webszakácskönyvben) az adott étel, így ezeket mind akkor kellett megfőznünk, elkészítenünk! Nagyon élveztem, sokat tanultam, és úgy érzem fejlődtem mind a fotózás, mind a gasztronómia területén! Most a húsvét témahét egyik darabját mutatom be.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek