r
Nosalty Logó

Réteges epres álom

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
bencsi8
Réteges epres álom
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Vaníliás réteg

Epres réteg

Zselé réteg

Összesen 271 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Vaníliás réteg

Epres réteg

Zselé réteg

Összesen 3287 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Vaníliás réteg

Epres réteg

Zselé réteg

Összesen 181 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 271 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    204.3 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1090.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.6 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    570 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 3287 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 181 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Vaníliás réteg

Epres réteg

Zselé réteg

Elkészítés

Tészta

  1. A kekszet finomra daráljuk. A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a darált kekszhez, és egy 22 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk egy lapos aljú pohár segítségével.
  2. 180 fokon 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Vaníliás réteg

  1. A fehér réteghez a lapzselatint hideg vízbe áztatjuk 7-8 percre. Közben összekeverjük a joghurtot, a tejszínt, a xilitet, a vaníliát és a citrom reszelt héját.
  2. A megpuhult zselatint kinyomkodjuk, és 4 ek. vízzel addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik. Ezt követően apránként a joghurtos keverékhez adjuk, és az egészet a kekszes alapra önjük. 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Epres réteg

  1. Az epres réteghez a lapzselatint hideg vízbe áztatjuk 7-8 percre.
  2. Közben az epret késes aprítóban pürésítjük, és összekeverjük a joghurttal, a tejszínnel és a xilittel.
  3. A zselatinnal az előzőek szerint járunk el, belekeverjük a krémbe, és óvatosan a fehér réteg tetejére öntjük. Újabb 1-2 órára a hűtőbe tesszük dermedni.

Zselé réteg

  1. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk 7-8 percre. Az epret késes aprítóban lepürésítjük. A zselatint a szokásos módon felolvasztjuk, hozzákeverjük az eperhez és az epres-joghurtos réteg tetejére öntjük.
  2. Hűtőbe tesszük, és legalább 4-5 órát, de inkább egy éjszakát hagyjuk dermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1534
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
bencsi8 1 recept

Nagyon szeretem az édességeket, de sajnos inzulinrezisztenciám van. A születésnapomra szerettem volna valami finom tortát, így született ez a recept.

Hozzávalók

Tészta

Vaníliás réteg

Epres réteg

Zselé réteg

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek