r
Nosalty Logó

Resztelt csirkemáj 4. - szívvel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Cafika
Resztelt csirkemáj 4. - szívvel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 275 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 825 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 108 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5493 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    986 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5483 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 275 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2435 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1538 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16480 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2959 micro
  • Kolin:
    984 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 825 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2170 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    26 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemájat/szivet megtisztítjuk, hideg vízben leöblítjük, lecsöpögtetjük.
  2. A hagymát megpucoljuk, apróra metéljük.
  3. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre sütjük.
  4. Hozzáadjuk a csirkemájat/szivet, picit megkapatjuk, majd óvatosan megfordítjuk őket, kb. 5 percig rotyogtatjuk őket.
  5. Hozzáadjuk a babérlevelet, a fehérbort, óvatosan megkeverjük, majd fedővel félig lefedjük, és kis lángon kb. 15 percig pároljuk, néha, néha megkeverjük.
  6. Sózzuk, borsozzuk. Ha túl sok a leve, fedő nélkül még 5 percig forraljuk. Tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 26511
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 29.

Ajánló

Köretnek párolt rizs illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet az anyósomtól tanultam, és ma már csak így készül nálunk a csirkemáj.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek