r
Nosalty Logó

Részeges lecsós csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Judiana
Részeges lecsós csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Alap előkészítése

Fő hozzávalók előkészítése

Készre főzés

Összesen 752 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Alap előkészítése

Fő hozzávalók előkészítése

Készre főzés

Összesen 3003 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Alap előkészítése

Fő hozzávalók előkészítése

Készre főzés

Összesen 105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1838.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    1349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    458 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    115 micro
  • β-karotin
    1226 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2442 micro
  • Lut-zea
    1691 micro
Összesen 752 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.4 g

Zsír

  • Összesen
    221.7 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7352.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1141 mg
  • Nátrium
    5397 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1831.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    645 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    819 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    458 micro
  • β-karotin
    4902 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    9767 micro
  • Lut-zea
    6765 micro
Összesen 3003 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    344 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Alap előkészítése

Fő hozzávalók előkészítése

Készre főzés

Elkészítés

Alap előkészítése

  1. Amíg a serpenyőben a libazsír felhevül, addig a szalonnákat, a parasztkolbászt, a hagymát és az egyik erős zöld paprikát csumástól felvágjuk kisebb csíkokra, darabokra, és a már sistergő zsírra dobjuk. Kis lángon pároljuk össze őket.

Fő hozzávalók előkészítése

  1. A zöld paprikákat kicsumázzuk, karikára vágjuk, félretesszük.
  2. A húst vastag csíkokra vágjuk, és a megpárolt alapra helyezzük. Kérget sütünk rá, párszor megforgatva.
  3. A fűszereket, szószokat rászórjuk, locsoljuk, jól összekeverjük. Megsózni nem szabad! Ha valaki jó erősen szereti, tehet rá cayenne borsot és/vagy fekete borsot is.

Készre főzés

  1. Alapos keverés után rádobjuk a cikkekre vágott paradicsomokat és a karikára vágott paprikákat.
  2. Megöntözzük a bor és víz keverékével. De lehet csak borral is készíteni! Pár percig nagy lángon, aztán kis lángon összepároljuk az ételt. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4285
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Judiana 1 recept

Az idei nyár kedvence nálam a lecsó. A hűvösebb időkre kicsit felturbóztam. Lehet hozzá készíteni galuskát is, de én nem most nem bajlódtam ezzel, ahogy kész lett, törtem egy darabot a ciabattából, és már falatoztam is!

Hozzávalók

Alap előkészítése

Fő hozzávalók előkészítése

Készre főzés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?