r
Nosalty Logó

Répatorta-muffin illatos mázzal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Répatorta-muffin illatos mázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

12 muffinhoz

mázhoz

Összesen 426 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

12 muffinhoz

mázhoz

Összesen 2563 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

12 muffinhoz

mázhoz

Összesen 270 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1848 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 426 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    158.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2141.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1146 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1303 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    4644 micro
  • β-karotin
    11089 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1219 micro
Összesen 2563 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    489 micro
  • β-karotin
    1167 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

12 muffinhoz

mázhoz

Elkészítés

12 muffinhoz

  1. Az egész tojásokat keverjük habosra a nyírfacukorral.
  2. Az alaposan megmosott citrusok héját reszeljük le.
  3. Adjuk a "cukros" tojásokhoz a reszelt citrom-, és narancshéjat, a joghurtot és az olajat, és keverjük össze.
  4. A száraz anyagokat vegyítsük el. Forgassuk össze a reszelt sárgarépával, végül keverjük hozzá a folyékony hozzávalókhoz.
  5. A tésztával töltsük meg a szilikon muffin formák mélyedéseit, és toljuk 25 percre 200 fokra előmelegített sütőbe.

mázhoz

  1. A mázhoz keverjünk össze 100 g mascarponét és 30 g nyírfacukor port fél narancs levével és 1 teáskanál narancsvirágvízzel.
  2. A kihűlt muffinok tetejét kenjük meg az illatos mázzal.
  3. Tálaláskor díszítsük a tetejét reszelt narancshéjjal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 18385
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Répatorta muffin formában. A narancsvirágvíztől illatos máz teszi különlegessé. Könnyen elkészíthető húsvéti finomság, amit cukorbetegek is fogyaszthatnak.:-)

Hozzávalók

12 muffinhoz

mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!