r
Nosalty Logó

Répatorta era konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
era
Répatorta era konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 764 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 4588 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 330 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3690 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 764 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    374.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4112.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    898 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    765 mg
  • Foszfor
    1793 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.1 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2540 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    70 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    741 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22141 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1673 micro
Összesen 4588 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    669 micro
  • β-karotin
    1595 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 330 Kcal

Hozzávalók

tészta

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. Olajat és a tojásokat elkeverjük habverővel, hozzátesszük a nádcukrot, keverjük, míg elolvad. Belecsavarjuk a citromlevet, citromhéjat, csipet sót, és elkeverjük benne a reszelt répát.
  2. A diót és a mandulát összekeverjük, beletesszük a sütőport, majd a tojásos keverékhez adjuk.
  3. Egy 22 cm tortaformába rakjuk, melyet sütőpapírral kibélelünk, és 170 C fokos sütőbe tesszük (hőlégkeveréses), 10 perc múlva 160 C fokra állítjuk, és kb. 50 percig sütjük.
  4. Tűpróbát azért csináljunk, mert elég sűrű tészta, 10 percig a formában hagyjuk kihűlni, majd utána vegyük ki. Csak ha teljesen kihűlt, akkor rakjuk rá a krémet.
  5. A mázhoz simára keverjük a 25 dkg krémsajtot, a cukrot és a citromlevet, és rákenjük. Díszíthetjük tojáscukorral, reszelt lime, narancs, citrom héjával, aprított pisztáciával, kinek mi tetszik.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 1544
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár éve ettem először répatortát, de míg nem kóstoltam, nem gondoltam, hogy ennyire finom. Így húsvétra elkészítettem 2 darabot, egyet elajándékoztam, de még finomabb lett, mint amit régen ettem. A tortaforma nem túl nagy, 22 cm, ne számítsunk nagy tortára. Elég sokáig kell sütni.

Hozzávalók

tészta

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek