r
Nosalty Logó

Répaleves fokhagymás krutonnal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
márti1218
Répaleves fokhagymás krutonnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

leves

kruton

Összesen 231 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

leves

kruton

Összesen 925 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

leves

kruton

Összesen 48 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    982 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    3946 micro
  • β-karotin
    9410 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 231 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1936.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1585 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3927 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    37640 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 925 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    813 micro
  • β-karotin
    1938 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 48 Kcal

Hozzávalók

leves

kruton

Elkészítés

leves

  1. Tisztítsuk meg és nagy lyukú reszelőn reszeljük le a répát. A megtisztított hagymát vágjuk félbe, majd szeleteljük fel. Tisztítsuk meg a fokhagymát, és szeleteljük fel vékonyan a bagettet (én mini bagettből készítettem).
  2. Egy fazékba tegyük fel melegedni a vajat, tegyük rá a hagymát, süssük üvegesre, adjuk hozzá a répát, sót, borsot, ételízesítőt (aki szereti), keverjük és pároljuk együtt pár percet, majd szórjuk meg a liszttel, pirospaprikával, keverjük át ismét, és öntsük fel 1 liter vízzel és az 1 dl tejjel. Adjuk hozzá a zellerlevelet. Forraljuk fel, várjuk meg, amíg felhabzik, majd vegyük le a lángot, és lassú tűzön főzzük fél órát.
  3. Amíg a leves fő, készítsük el a krutonokat: tegyük serpenyőbe az olajat, tegyük bele a fokhagymagerezdeket, majd sorban a bagettszeleteket, hogy ne fedjék egymást. Sózzuk meg, ha az egyik oldal aranybarna, süssük ilyenre a másik oldalát is. Ezekkel tálaljuk a levest.
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1085
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Répaleves fokhagymás krutonnal
márti1218 72 recept

Tél végén nehéz friss zöldségből levest készíteni, de a gyökérzöldségek sokáig rendelkezésre állnak, ezért készült ez a leves. Ízlett!

Hozzávalók

leves

kruton

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek