r
Nosalty Logó

Répakocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Répakocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A marcipán répához

Összesen 2342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A marcipán répához

Összesen 9366 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A marcipán répához

Összesen 246 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    151.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.5 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    549 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    1550 micro
  • β-karotin
    3836 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 2342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.8 g

Zsír

  • Összesen
    606.3 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2378.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    1084 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    838 g
  • Cukor
    504 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    1176.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    658 micro
  • α-karotin
    6198 micro
  • β-karotin
    15342 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1424 micro
Összesen 9366 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A marcipán répához

Elkészítés

A tésztához

  1. A répát megpucoljuk és aprítógépben megdaráljuk.
  2. A tojásokat kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a répát és a felsorolt hozzávalókat.
  3. Kivajazott, lisztezett formába simítjuk és 180 fokon sütjük 50 percig (tűpróbát érdemes végezni).
  4. Közben kikavarjuk a krémet.
  5. A kész tésztát rácson kihűtjük, kettévágjuk és a krém felével megtöltjük. A krém másik felét a tetejére kenjük.
  6. Éles késsel felkockázzuk, mindegyik kocka tetejére egy-egy marcipánból formált répát teszünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 30776
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 04.

Ajánló

Több napig eltartható hűvös helyen, sőt másnap még finomabb!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ahány ház, annyi répatorta. Én az idén a jól bevált répatorta receptemet a tavaszi megújulás jegyében átalakítottam. A sütemény  tésztáját kókuszreszelékkel és gyümölcsökkel dúsítottam. Megújult a forma is, a szokásos tortaformát szögletes tepsire cseréltem. Ami változatlan maradt, az a Philadelphiás sajtkrém, ettől jobbat elképzelni sem tudok.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A marcipán répához

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?