r
Nosalty Logó

Répagnocchi zsályás zöldborsóval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Klement Vivi
Répagnocchi zsályás zöldborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1008 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    781 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3116 micro
  • β-karotin
    7823 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2800 micro
Összesen 336 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1802.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    864 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    490 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2343 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9347 micro
  • β-karotin
    23468 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    8401 micro
Összesen 1008 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1230 micro
  • β-karotin
    3088 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1105 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, apróra vágott (ujjnyi vastagságú, majdnem kockákra) sárgarépát tegyük egy lábosba kb. 1.2-1.5 liter vízbe, és közepes hőmérsékleten főzzük, amíg a répa meg nem puhul. Körülbelül negyed óra főzés után (vagy amíg meg nem puhul) a főtt répát szedjük át egy nagyobb tálba, krumplinyomó vagy botmixer segítségével pépesítsük a répát.
  2. Hagyjuk 15-20 percet hűlni, sózzuk meg, és adjunk hozzá egy pici olívaolajat. Apránként adagolva hozzáforgatjuk a hajdinalisztet. Addig keverjük, amíg egy laza tésztát nem kapunk, ha szükségét érezzük, kicsivel több lisztet adjunk hozzá.
  3. Ha összeállt a tésztánk, vegyük ki a tálból, tegyük lisztezett deszkára/pultra, és felezzük el a könnyebb formázás érdekében. Sodorjuk henger alakúra a tésztát, amíg 2-2.5 cm vastagságú hengert nem kapunk. Vágjuk a hengereinket nagyjából 2 cm-es darabokba, és ha szeretnénk, villával nyomhatunk rájuk mintát. A kész gnocchijainkat főzésig lisztezett felületen pihentetjük.
  4. A répafőzővizet engedjük fel még vízzel, és forraljuk fel újra. A már lobogó vízbe engedjük bele a tésztákat (érdemes kisebb adagokban, 2-3 turnusban kifőzni). Miután “felúsztak”, még 2-3 percig főzzük őket, majd tegyük szűrőbe lecsepegni, amíg a többi adag el nem készül.
  5. Eközben öntsünk 2-3 evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőbe, és közepes lángon melegítsük fel. Amikor már elég meleg, adjuk hozzá a borsót, a zúzott fokhagymát, zsályalevélkéket, kb. 2 percig kevergetve pároljuk őket.
  6. Borítsuk a leszűrt gnocchit a serpenyőbe, és forgassuk össze, kissé pirítsuk át a fűszeres borsóval, majd vegyük le a tűzről.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 3939
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 22.

Ajánló

Tálaláskor ízlés szerint szórjuk meg csilipehellyel, frissen vágott petrezselyemmel és frissen őrölt borssal és egy pici sóval.

Receptkategóriák

Répagnocchi zsályás zöldborsóval
Klement Vivi 2 recept

Répa gnocchi zsályás zöldborsóval - vegán, gluténmentes a story bővebben a blogomon: dayoffdiaries.com

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?