r
Nosalty Logó

Reform zöldbabos-bulguros egytál

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Guxj
Reform zöldbabos-bulguros egytál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 607 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1819 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1231.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    665 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    804 micro
Összesen 607 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3695 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    576 mg
  • Foszfor
    1995 mg
  • Nátrium
    733 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    989.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    213 micro
  • β-karotin
    1177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2411 micro
Összesen 1819 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bulgurt mossuk meg, majd öntsük fel egy bögre vízzel, sózzuk meg, és alacsony lángon pároljuk puhára. Ha beszívta a nedvességet, fedő alatt hagyjuk magára.
  2. A csirkemellet kockázzuk falatnyi darabokra, és kevés olívaolajon forgassuk át, majd öntsük fel alaplével vagy vízzel, és főzzük puhára.
  3. A zöldbab száras végét nyisszantsuk le, és tegyük forrásban lévő vízbe körülbelül öt percre. A forralási idő függ a zöldbab méretétől! Nekem hatalmas, vaskos zöldbabjaim voltak. A vízhez adjunk egy kávéskanálnyi citromlevet és/vagy szódabikarbónát, hogy megőrizze friss, zöld színét!
  4. Ha a csirke alatt már csak kevés víz van, öntsük bele a zabtejszínt (bármilyen növényi vagy "originál" tejszín is használható). A zöldbabot csepegtessük le, a bulgurt pedig keverjük fel.
  5. Ha rottyant egyet-kettőt a tejszínes csirke, adjuk hozzá a bulgurt és a zöldbabot. Én ekkor adok hozzá frissen préselt fokhagymát is.
  6. Frissen tálaljuk, esetleg szórjuk meg metélőhagymával és/vagy petrezselyemmel. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3011
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az itthoni alapanyagokat mustrálva pattant ki a fejemből ez a szuperegyszerű, tej- és tojásmentes, rostdús diétás egytálétel. Szénhidrátszámolós diétába is nyerő!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!