r
Nosalty Logó

Red velvet- Vörösbársony-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Red velvet- Vörösbársony-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 1564 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 6253 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 296 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    91.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1687.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    1098 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    592 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    580 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1564 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    366 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6749.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    823 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1168 mg
  • Nátrium
    4393 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    683.8 g
  • Cukor
    441 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    797.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    197 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 6253 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A puha vajat egy kevés cukorral habosra verjük egy kézi robotgép segítségével, majd hozzáadjuk az egyik tojást, és tovább habosítjuk, ismét cukor jön bele, majd tojás és a maradék cukor, ha kellően felhabosítottuk.
  2. Ezután hozzáadjuk kanalanként az ételfestéket, a vanília kivonatot, és beleszitáljuk a kakaóport. Az írót elkeverjük a sóval, majd egy spatula segítségével kisebb adagokban a tojásos masszába forgatjuk, végül több részletben beleforgatjuk az átszitált lisztet is.
  3. A szódabikarbonát felpezsegtetjük az ecetben, majd elkeverjük a masszába.
  4. Három darab 18 centiméter átmérőjű kerek torta forma alját sütőpapírral kibélelünk, elosztjuk benne a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 25-30 perc alatt. A sütőből kivéve egy rövid ideig a formában hagyjuk hűlni, majd kivesszük, lehúzzuk az aljáról a papírt, és rácsra téve teljesen kihűtjük.
  5. Ha kihűltek, a tetejüket egyenesre vágjuk, az így leesett piskótát összemorzsoljuk, és eltesszük a díszítéshez.
  6. Ezután megtöltjük a lapokat, egymásra helyezzük, tetejét és oldalát is bevonjuk a krémmel, a maradék morzsával tetszés szerint díszíthetjük, tálalásig hidegre tesszük. Az írónak fontos szerepe van ebben a receptben, ettől lesz a festék színe ennyire bordó.

Krém

  1. A szobahőmérsékletű mascarponét kikeverjük a porcukorral, vaníliával és a lime levével.
  2. A jól behűtött tejszínt, egy szintén behűtött tálban elkezdjük habosra verni, ha már kezd egybeállni hozzáadjuk a mascarponét, és együtt keményre verjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 515
  • Tegnapi nézettség: 203
  • 7 napos nézettség: 1269
  • Össznézettség: 380863
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 13.

Receptkategóriák

Red velvet- Vörösbársony-torta
Katharosz 499 recept

Régóta készültem erre a tortára, most adott volt a pillanat, igazi ünnepi alkalomra készítettem a " 35 . Házassági évfordulónkra! " Nem okozott csalódást, szép és finom lett.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek