r
Nosalty Logó

Rebarbarás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Adriennke26
Rebarbarás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 286 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3427 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 159 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 286 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.9 g

Zsír

  • Összesen
    149.5 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3241.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1156 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.9 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1213.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    231 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    950 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1240 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    721 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2461 micro
Összesen 3427 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A rebarbarát megmossuk, meghámozzuk, kis darabokra vágjuk, és összekeverjük 4 ek cukorral.
  2. A tésztához a margarint kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a tojássárgáját, és jól összekeverjük. Majd hozzáadjuk a sütőport és az átszitált lisztet, és az egészet összegyúrjuk. Amíg elkészítjük a tölteléket, a tésztát pihentetjük.
  3. A 3 tojássárgáját a 3 ek forró vízzel addig keverjük, míg fehér masszát kapunk. Majd hozzáadjuk a maradék 3 ek cukrot, azután a 4 ek lisztet, amit szintén jól elkeverünk. Majd beleöntjük a 2 pohár tejfölt, és az előzőleg felvert tojásfehérjét. Ebbe a masszába öntjük a cukorral elkevert rebarbarát.
  4. A tésztát kilisztezett deszkán kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy margarinnal kikent kapcsos tortaformát úgy, hogy a süteménynek széle is legyen (kb. olyan magasságban, mint maga a tortaforma). A tésztára öntjük a rebarbarás masszát, és elsimítjuk.
  5. Előmelegített sütőben (hőlégkeverés esetén) 170-180 fokon 1 órán át sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 17227
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rebarbarás sütemény
Adriennke26 32 recept

Mivel a rebarbaraföldtől 2 utcányira lakom, nyilvánvaló volt, hogy ki kell próbálnom, vajon milyen íze van eme németek által oly kedvelt zöldségnek. A recept a szomszédomtól van.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek