r
Nosalty Logó

Rebarbarás clafoutis

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Rebarbarás clafoutis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 355 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1413 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 355 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1731.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.3 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    545.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1534 micro
Összesen 1413 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Négy 11 cm átmérőjű kapcsos tortaformát vajjal kikenünk.
  2. A rebarbarát megtisztítjuk, mossuk, darabokra vágjuk. Megszórjuk 1 ek cukorral, és kb. 10 percet hagyjuk állni.
  3. A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a cukor felét.
  4. A tojások sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Váltakozva hozzákeverjük a tejszínt, narancslevet és a lisztet. A végén óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  5. A rebarbara felét az előkészített formákba szórjuk, ráöntjük a tojásos masszát, majd elosztjuk rajta a maradék rebarbarát.
  6. Betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25-28 perc alatt megsütjük. Kivesszük, megszórjuk porcukorral, és még melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 28 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7556
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én most négy kisebb formában sütöttem, de süthetjük egy kb. 26 cm-es piteformában is. Ha sütés közben a desszertünk nagyon barnulna, takarjuk le sütőpapírral. Tálalhatjuk vaníliakrém, -mártás vagy fagylalt kíséretében.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek