r
Nosalty Logó

Ratatouille ágyon sült rozmaringos csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Durcsó
Ratatouille ágyon sült rozmaringos csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 394 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1575 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 61 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    1881 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2163 micro
Összesen 394 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    136.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3004.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    1725 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2000.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    810 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    683 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    559 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    277 micro
  • β-karotin
    7523 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    8653 micro
Összesen 1575 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    199 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 61 Kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánt 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, mindkét felüket besózva rácsra helyezzük. A sütőt begyújtjuk.
  2. Míg a padlizsán kidobja keserű levét, a sütő pedig bemelegszik, felvágjuk a többi zöldséget. A cukkinit 1-1,5 cm vastag félkarikákra, a hagymákat nyolc gerezdbe, a paprikákat 8 szeletbe, azokat pedig 3-3 kockára.
  3. A padlizsánszeleteket lemosva és négybe vágva alufóliával bélelt tepsibe helyezzük a többi zöldséggel (a paradicsom kivételével). Mindent sózunk, megszórunk 2 ek rozmaringgal és 1 ek olívaolajjal. Sütőbe tesszük.
  4. Gyorsan elkészítjük a csirke pácát 3 ek olívaolajból, 2 gerezd nyomott fokhagymából és 2 ek rozmaringból. A csirkemellet 4 darabba vágjuk, melyeken 4-5 mély bemetszést ejtünk. Sózzuk, megkenjük őket a fűszeres olajjal, majd 15 percre, lefóliázva hűtőbe tesszük.
  5. Ha használunk újkrumplit, szintén gyorsan végezzük a következőket: a krumplikat megmossuk, sós vízben 10 percig főzzük.
  6. Mikor letelt a hús pácolási ideje, elővesszük a tepsit a sütőből. A zöldségágyon négy fészket készítünk, ide tesszük a húsokat. Mindegyik csirkemellre egy-egy rozmaringágat fektetünk.
  7. A krumplikat keresztben bemetsszük, megforgatjuk a húsról maradt olajban, sózzuk, és a zöldségek közé tesszük a paradicsomokkal együtt.
  8. Az egész tepsit további 30 percre a sütőbe dugjuk, míg a hús teljesen átsül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13030
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 161 recept

A BBC GoodFood oldaláról származik ez az új recept. Nem is csoda, hogy most született, mert igazi örömóda a tavasz (sőt, lassan a nyár) tiszetelére. A zöldségek a maguk természetes egyszerűségében tündökölnek, a rozmaring pedig fantasztikus aromát kölcsönöz a fogásnak. Nem tudom, mi mindent szoktak füstölni az indiai boltokban, de a piruló rozmaring pont olyan illattal lengte be a konyhát. Igazán könnyű, abbahagyhatatlan nyári vacsora.

Címlapról ajánljuk

További cikkek