r
Nosalty Logó

Rántottás pite Bokinak

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bokine
Rántottás pite Bokinak
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A pite tésztához

A töltelékhez

Összesen 1155 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A pite tésztához

A töltelékhez

Összesen 4613 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A pite tésztához

A töltelékhez

Összesen 243 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2305.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    1227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    212 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    553 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    752 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1216 micro
Összesen 1155 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    130 g

Zsír

  • Összesen
    303.3 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9221.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    1493 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    2282 mg
  • Nátrium
    4909 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    848 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2470 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    444 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    1010 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2214 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    3007 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4865 micro
Összesen 4613 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    136 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

A pite tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A pite tésztához

  1. A tészta hozzávalóit a felsorolt sorrendben összedolgozzuk, tejfölt csak annyit adunk hozzá, amennyitől gyúrható tésztát kapunk.
  2. Hűtőbe tesszük 2 órára.
  3. Közben elkészítjük a pite töltelékét.
  4. A szalonnát, póréhagymát, paradicsomot, paprikát, tarját, virslit, gombát és petrezselymet apróra vágjuk.
  5. A serpenyőben zsírjára pirítjuk a szalonnát, a zsírját leöntjük! (mert a pite tésztába is sok a vaj és ne legyen a végeredmény túl zsíros).
  6. A szalonnához dobjuk a póréhagymát, összepirítjuk és hozzáadjuk az összeaprított zöldségeket és felvágottakat. Fűszerezzük sóval, borssal.
  7. Pár percig pirítjuk, ne főzzük szét, mert még a sütőben is fog puhulni.
  8. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
  9. A tojásokat felverjük csipet sóval és belekeverjük a tejfölt.
  10. A pite tásztánkat kettévesszük, mert ebből az adagból két pite lesz. Kör alakúra nyújtjuk, 25-28 cm-es piteformába rakjuk, kilógó széleit levágjuk. A piteformát nem kell semmivel kikenni, mert a tészta elég zsíros.
  11. A kihűlt ragunkat összekeverjük a tojásos tejföllel és a felét beleöntjük a tésztába. Vigyázzunk arra, hogy a ragu csak a tészta peremének feléig érjen, mert fel fog jönni sütés közben.
  12. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  13. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4327
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párocskámnak akartam kedveskedni egy új étellel. Szerencsére aludt még, amikor készítettem, így minden zsörtölödés nélkül le tudtam fotózni. A tésztát előző este gyúrtam be, így csak a többi apróságot készítettem reggel.

Hozzávalók

A pite tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?