r
Nosalty Logó

Rántott borjúláb majonézes burgonyasalátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
z1
Rántott borjúláb majonézes burgonyasalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
rántott ételek
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A borjúlábhoz

A burgonyasalátához

A majonézhez

Összesen 3374 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A borjúlábhoz

A burgonyasalátához

A majonézhez

Összesen 13502 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A borjúlábhoz

A burgonyasalátához

A majonézhez

Összesen 204 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    228.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3480 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1341 mg
  • Nátrium
    1295 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    869.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    82 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 3374 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    384.8 g

Zsír

  • Összesen
    915.3 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    402 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    306 g
  • Koleszterin
    2269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13919.9 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    439 mg
  • Kálcium
    1717 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    1107 mg
  • Foszfor
    5364 mg
  • Nátrium
    5178 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    956.9 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

VÍZ

  • Összesen
    3478.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    793 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    330 mg
  • C vitamin:
    521 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    146 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1271 micro
  • Kolin:
    2385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2022 micro
Összesen 13502 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 204 Kcal

Hozzávalók

A borjúlábhoz

A burgonyasalátához

A majonézhez

Elkészítés

A borjúlábhoz

  1. A borjúlábakat, ha szőrösek, lángon megpörzsöljük, majd egy tiszta drótdörzsivel megsikáljuk. (Gyakorlatilag ez az általam tapasztalt legjobb módszer.)
  2. Utána a hagymával, fokhagymával, babérlevéllel, sóval, borssal feltesszük abálni. Ez kb. 6-7-8 óra.
  3. Addig abáljuk, amíg a nagy csont (+ a kicsik) könnyedén ki nem szedhető belőle.
  4. A lábakat óvatosan szerelgessük, csontozzuk, hogy megtartsa a formáját, és szép maradjon.
  5. Aztán a kihűtés után egyben, vagy mint itt, kettőbe vágva - a könnyebb kezelhetőség miatt - panírozzuk, kirántjuk, tálaljuk, befaljuk.
  6. Majonézes burgonyasaláta: A burgonyákat héjában megfőzzük, tisztítjuk, szeleteljük, majd az ecettel, cukorral, sóval, borssal és a szeletelt lilahagymával, olajjal egy parádés, ecetes burgonyasalátát készítünk. Letakarjuk, 1 napig a hűtőben érleljük.
  7. Másnap a hűtőből kivesszük, a levét róla leöntjük, és a közben elkészített majonézzel összedolgozzuk. Még egy napig a hűtőben érleljük.
  8. A lábat, lábdarabokat majonézes burgonyával, negyed citromokkal, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 22220
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 23.

Ajánló

Pálinka, szárazbor, bilagit mindenképpen ajánlott. ...több is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt ma, Magyarországon, jó minőségben, csak a METRO áruházakban lehet beszerezni. Párosával árulják. Egy csomag kb. 3,5-4 kg. Az adag 1/1-ben halálos.

Hozzávalók

A borjúlábhoz

A burgonyasalátához

A majonézhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek