r
Nosalty Logó

Raluka süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tünde
Raluka süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A két tésztalaphoz

A karamellkrémhez

A barna krémhez

A tetejére

Összesen 1007 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A két tésztalaphoz

A karamellkrémhez

A barna krémhez

A tetejére

Összesen 10061 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A két tésztalaphoz

A karamellkrémhez

A barna krémhez

A tetejére

Összesen 403 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.6 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    483 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 1007 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.1 g

Zsír

  • Összesen
    665.4 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    253 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    253 g
  • Koleszterin
    2533 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5195.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    702 mg
  • Foszfor
    2480 mg
  • Nátrium
    970 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    935.6 g
  • Cukor
    762 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5100 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    536 micro
  • K vitamin:
    482 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    619 micro
  • Kolin:
    2133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4831 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    3194 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3121 micro
Összesen 10061 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 403 Kcal

Hozzávalók

A két tésztalaphoz

A karamellkrémhez

A barna krémhez

A tetejére

Elkészítés

A két tésztalaphoz

  1. A tésztalapok hozzávalóit összegyúrjuk, s két lapot sütünk belőle.
  2. A karamellkrémhez a tojássárgákat 20 dkg cukorral gőz fölött főzzük, míg megkeményszik, s hűlni tesszük.
  3. Egy másik edényben megkaramellizálunk 30 dkg cukrot, melyhez hozzáadunk 25 dkg margarint, még mielőtt a cukor teljesen elolvad.
  4. Beleszórjuk a darált diót, levesszük a tűzről, s összekeverjük a hideg főzött tojáskrémmel.
  5. Ezzel a krémmel megtöltjük a nápolyi lapokat.
  6. A barna krémhez főzött krémet készítünk a tojásokból, cukorból, kakaóból és a forró csokoládéporból, szintén gőz fölött.
  7. Miután kihűlt a krém simára keverjük a margarinnal.
  8. A tészta összerakása: tésztalap, barna krém, töltött nápolyilap, barna krém, tésztalap, s a tetejét a cukorral felvert tojáshabbal fedjük be, melyre olvasztott csokoládét csorgatunk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x10x40
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 30769
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tetejére tejszínhab is kerülhet.

Hozzávalók

A két tésztalaphoz

A karamellkrémhez

A barna krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek