r
Nosalty Logó

Rakott zöldség marhahússal káposztaleves kúrához

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gonoszka1
Rakott zöldség marhahússal káposztaleves kúrához
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 427 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1279 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 51 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    991.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    605.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    1619 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    2102 micro
Összesen 427 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2974.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1652 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1815.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    507 micro
  • β-karotin
    4858 micro
  • β-crypt
    488 micro
  • Likopin
    11579 micro
  • Lut-zea
    6306 micro
Összesen 1279 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    472 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 51 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, szeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Hűtőbe tesszük 1 órára, ameddig a zöldségeket is elkészítjük.
  2. A padlizsánt szeletekre vágjuk, megsózzuk, és 30-40 percig hagyjuk, hogy a levét kiengedje.
  3. Közben a többi zöldséget megtisztítjuk, a cukkinit, paprikákat és a paradicsomokat karikákra vágjuk. A karfiolt kisebb rózsákra szedjük. A zöldspárgákat 3-4 részre vágjuk. A medvehagymát is felszeleteljük (nem kell nagyon apróra vágni).
  4. A padlizsánnak kinyomkodjuk a levét, és belesorakoztatjuk egy tepsibe. Erre a paradicsomkarikák felét tesszük, majd a cukkini karikák, aztán a zöldspárga darabok következnek. Erre szórjuk a medvehagymát. A hússzeleteket elosztjuk a medvehagymán. Rászórjuk a paprikakarikákat, erre tesszük a karfiol rózsákat, és ezt befedjük a maradék paradicsomkarikákkal. A rétegeket óvatosan sózzuk, mert a padlizsánt és a húst már sóztuk. Alufóliával alaposan befedjük, se vizet, se zsiradékot nem teszünk alá!
  5. 200 fokos hideg sütőbe toljuk, és lefedve kb. 55-60 percig sütjük. Ezután levesszük az alufóliát, és további 5-10 percig sütjük.
  6. Melegen tálaljuk, ezt a nagyon finom és egészséges fogást.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x30
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1858
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 18.

Ajánló

Ezt az ételt is el lehet készíteni sovány marhacombból is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott zöldség marhahússal káposztaleves kúrához
Gonoszka1 428 recept

Ez az étel a káposztaleves kúra hatodik napjának az ebédje. Nagyon finom, így bármikor ajánlom az elkészítését. Ha nem a kúrához készítjük, akkor párolt rizst is tálalhatunk hozzá. Ez a mennyiség 3 adaghoz elég, mert a férjemnek is ezt tálaltam fel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek