r
Nosalty Logó

Rakott zöldség Gibu konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gibu
Rakott zöldség Gibu konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1244 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4966 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 166 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2392.3 g
  • Cink
    137 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    107 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1040 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    477.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    665 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2318 micro
Összesen 1244 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    318.2 g

Zsír

  • Összesen
    264.8 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9569 g
  • Cink
    548 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    1834 mg
  • Vas
    428 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    4160 mg
  • Nátrium
    1749 mg
  • Réz
    22 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    320.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1908.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1370 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    513 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    914 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    58 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    245 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1129 micro
  • Kolin:
    1080 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1140 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    2659 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9270 micro
Összesen 4966 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 166 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyünk fel forrni 2 lábas sós vagy ételízesítős vizet. Az egyikbe tegyük bele a brokkolit és a kelbimbót, a másikba pedig a rizst.
  2. Mialatt a zöldségek és a rizs fő, szeleteljük fel a hagymát, és olajban dinszteljük meg. Mikor üvegessé válik, tegyük rá a darált húst, sózzuk-borsozzuk. Fehéredésig pirítsuk, ízlés szerint további fűszereket is adhatunk hozzá.
  3. A kelbimbót és a brokkolit néhány perc múlva szűrjük le, nehogy szétfőjön. A rizst se főzzük túl, így azt is "al dente", kicsit keményebbre készítsük, mint a kész rizst.
  4. Eközben a tejfölt, a tejszínt és a túrót keverjük össze, sózzuk-borsozzuk meg, majd üssük bele a tojást, s kavarjuk össze.
  5. Vegyük le a tűzről a darált húst, keverjük hozzá a rizst és a kikavart tejfölös szósz felét.
  6. Egy közepesen nagy tepsibe öntsünk 1-2 evőkanál olajat, vagy esetleg vékonyan zsírozzuk ki. Az aljára tegyük a zöldségek felét, öntsünk rá a húsos keverékből, majd ismét zöldség és hús.
  7. A tetejére öntsük a tejfölös keverék másik felét, és reszeljünk rá sajtot.
  8. A 180 °C-ra előmelegített sütőbe tegyük be, majd 25-30 perc alatt, illetve a sajt pirulásáig süssük készre.
  9. Savanyúsággal tálaljuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3559
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig úgy voltam a kelbimbóval, mint az Elhagyott játékok macija. Aztán egyszer darált pulykahúst hozott haza a párom, hogy csináljam meg vacsorára neki. Kicsit fel akartam dobni, így rakottasan készítettem el. Az eredmény meglepően finom lett, azóta ízlik, ha nem is a kedvencem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek