r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab kínai kellel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott zöldbab kínai kellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldbabhoz

A tetejére

Összesen 1947 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldbabhoz

A tetejére

Összesen 7788 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldbabhoz

A tetejére

Összesen 170 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2421.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1032 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    803 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    154 micro
  • β-karotin
    1194 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1616 micro
Összesen 1947 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    351.9 g

Zsír

  • Összesen
    296.5 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9685.8 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    402 mg
  • Kálcium
    1444 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    790 mg
  • Foszfor
    4129 mg
  • Nátrium
    2806 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    908.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    2605.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1249 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    301 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    682 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3212 micro
  • Kolin:
    1243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    816 micro
  • α-karotin
    614 micro
  • β-karotin
    4775 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6465 micro
Összesen 7788 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

A zöldbabhoz

A tetejére

Elkészítés

A zöldbabhoz

  1. Megfőzzük vagy pároljuk a rizst.
  2. Kevés olajon megpirítjuk a darált húst fehéredésig, majd hozzáadjuk a sót, pirospaprikát, borsot, majorannát, fokhagymát, kicsit összesütjük, majd felöntjük 2-3 dl vízzel!
  3. Eközben forró vízben megfőzzük a már megtisztított kelkáposzta leveleit (ne sokáig, mert akkor szétfőnek, kb.10-15 percig!).
  4. Egy wok sütőben vagy mélyebb serpenyőbe beleteszünk 1 kanál olajat, erre rápakolunk 2-3 ek vajat.
  5. Amikor felolvadt a vaj, beletesszük a zöldbabot, megfűszerezzük sóval, majorannával és 2 gerezd fokhagymával, és puhulásig pároljuk fedő alatt néha megkevergetve. Ha kell, tegyünk hozzá egy kevés vizet!
  6. Eközben a már megfőtt rizst összekeverjük az elkészült darált hússal.
  7. Egy tepsit kizsírozunk, teszünk bele pár káposztalevelet, erre pakoljuk a rizses hús felét, majd a puhára párolt zöldbab felét. Utána rásimítjuk a maradék rizses húst, néhány karikára vágott kolbászt.
  8. Az egészet beterítjük a maradék káposztalevéllel és a maradék zöldbabbal.
  9. Elkészítjük a szószt a tetejére:egy tálba beleborítjuk a 2 doboz tejfölt, sót, hozzáütünk 2 tojást és a sajtot, végül belereszeljük a fokhagymát. Jól összekeverjük, és mindet rátesszük a rakott egytálételünk tetejére.
  10. Nem kell sokáig sütjük, max. fél óráig (vagy amíg rá nem pirul a sajt).
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3565
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gondoltam egy nagyot, ha már egyszer rakott kelt készítek amúgy is, gondoltam, miért is ne vegyíthetném valamivel! Körülnéztem az oldalon, akkor találtam a rakott zöldbabos recepteket, gondoltam miért is ne lehetne vegyíteni! Annyi, hogy én párolással készítem a zöldbabot!

Hozzávalók

A zöldbabhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?