r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab gazdagon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
LillyAnne
Rakott zöldbab gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 558 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5587 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1214.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    695 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1179 micro
Összesen 558 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    333.9 g

Zsír

  • Összesen
    393.6 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1796 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12146.1 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    3042 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    823 mg
  • Foszfor
    4619 mg
  • Nátrium
    3268 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.4 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    3216.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2522 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    317 micro
  • K vitamin:
    778 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    772 micro
  • Kolin:
    1499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1877 micro
  • α-karotin
    1214 micro
  • β-karotin
    6946 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11790 micro
Összesen 5587 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés olajon megfuttatjuk a hagymát, a fokhagymát és a bacont. Rátesszük a húst, és fehérre pirítjuk. Ízlés szerint fűszerezzük (a sózásnál ügyeljünk a bacon sósságára). Fedő alatt pároljuk puhára a húst.
  2. 500 g tejfölt keverjünk simára, majd tegyünk a húshoz, és főzzük össze kb. 5 perc alatt. Ha kész, tegyük félre hűlni.
  3. Lobogó ételízesítős, enyhén szódabikarbónás vízben főzzük félpuhára a zöldbabot. Ezalatt vajazzuk és morzsázzunk ki egy nagy tepsit.
  4. Ha kézmelegre hűlt a hús, habarjunk el benne 1 tojást. A bab felét egyenletesen terítsük szét a tepsi alján. Oszlassuk el a masszát, és fedjük be a maradék zöldbabbal.
  5. A megmaradt 300 g tejfölt keverjük össze a tojással és 5 dkg reszelt sajttal. Simítsuk rá a babra, és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.
  6. Előmelegített sütőben körülbelül 30-40 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x20x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 23492
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
LillyAnne 3 recept

Valami rakott ételre vágytam, de amit elterveztem, nem találtam a zöldségesemnél, így hirtelen felindulásból váltottam alapanyagot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?