r
Nosalty Logó

Rakott zöld zöldségek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott zöld zöldségek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

zöldek

ragu

tetejére + tepsibe

Összesen 477 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

zöldek

ragu

tetejére + tepsibe

Összesen 2393 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

zöldek

ragu

tetejére + tepsibe

Összesen 104 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    488 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1523 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3814 micro
Összesen 477 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.7 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4412.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    989 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    2038 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1622.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1219 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    750 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    2440 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    659 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    576 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    7616 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19069 micro
Összesen 2393 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    825 micro
Összesen 104 Kcal

Hozzávalók

zöldek

ragu

tetejére + tepsibe

Elkészítés

zöldek

  1. A brokkolit és a kelbimbót sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, félretesszük.

ragu

  1. A hagymát felaprítjuk, kókuszolajon (lehet olíva- vagy étolaj is) megdinszteljük, sózzuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Átforgatjuk, beletesszük a darált húst, fűszerezzük ízlés szerint. Lepirítjuk.
  2. Közben a cukkinit felkockázzuk, és beleforgatjuk a raguba. Hagyjuk párolódni, néha megkeverjük.

tetejére + tepsibe

  1. A tepsit kikenjük a vajjal, megszórjuk a zsemlemorzsával, a brokkolit és a kelbimbót beletesszük. Frissen őrölt borssal megszórjuk.
  2. Ha kész a ragunk, rámerjük, eloszlatjuk, majd a tetejét tejföllel meglocsoljuk, és sütőben megsütjük.
  3. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk, tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2111
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt itthon egy szép cukkinim és egy fej brokkolim, amit el kellett használni, így jött ez a recept. Egyszerű, nagyszerű, és talán még egészséges is.

Hozzávalók

zöldek

ragu

tetejére + tepsibe

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek