Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott zeller recept

hozzászólások (6)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Foszfor
Nátrium
Szelén
Kalcium

TOP Vitaminok

K B12 B5 A

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
25.4 g

zsír

Összesen:
36.9 g
Telített zsírsav:
17 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
6 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
279 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.6 g
Kalcium:
317 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
51 mg
Foszfor:
453 mg
Kálium:
682 mg
Nátrium:
1061 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
25 µg

szénhidrát

Összesen:
17.5 g
Összes cukor:
4 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
237.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
13 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
49 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
71 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
253 µg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
101.8 g

zsír

Összesen:
147.8 g
Telített zsírsav:
71 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
27 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
8 g
Koleszterin:
1114 mg

ásványi anyagok

Összesen:
10.3 g
Kalcium:
1267 mg
Vas:
9 mg
Magnézium:
205 mg
Foszfor:
1811 mg
Kálium:
2729 mg
Nátrium:
4239 mg
Cink:
9 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
99 µg

szénhidrát

Összesen:
69.8 g
Összes cukor:
18 g
Élelmi rost :
12 g

víz

Összesen:
950.3 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
56 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
5 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
7 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
198 µg
E vitamin:
6 mg
K vitamin:
281 µg
B12 Vitamin:
4 µg
A vitamin (RAE):
1010 µg
D vitamin:
7 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
6.9 g

zsír

Összesen:
10 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
75 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.7 g
Kalcium:
85 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
14 mg
Foszfor:
122 mg
Kálium:
185 mg
Nátrium:
285 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
6 µg

szénhidrát

Összesen:
4.7 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
64.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
4 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
14 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
19 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
68 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bakfitty
bakfitty Wed, 2013-03-20 10:01

Mi nem szerettük a zeller ízét, illatát, de itt a múltkor találtam egy olyan krémlevest, amit megcsináltam. Nagyon ízlett mindkettőnknek! A maradékot pedig megcsináltam sült zellernek, ami szintén ízlett. Ezzel a hozzászólásommal bátorítani szeretnék mindenkit, hogy érdemes kipróbálni ezt a rakottat is! Köszi a receptet! További jó főzőcskézést kívánok szeretettel!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-03-20 08:43

szerintem guszta és finom, igaz: másabb íze van a zellernek, igen jellegzetes,- bár sokkal finomabb szerintem, mint a paszternák, az nekem sokkal erősebb, - és aki azt nem szereti, akkor a rakott vagy töltött, rántott elkészítési mód is csődbe jut,....pedig tényleg finom és egészséges, én vegyesen már csináltam, és úgy finom, a család elfogadta, sőt tepsis mód is készítettem, felváltva burgonyával,...de a felezést nem tudtam kihagyni, azért gondolom, úgy is tettem valamit az egészségünkért. :)

a recept tetszik, részemről köszönöm.:)
Éva-Anyóca

Stardust
Stardust / Stardust Wed, 2013-03-20 09:30

Köszönöm Éva! :) Remélem ízleni fog ilyen változatban is, ha elkészíted! :) Én imádom a zellert mindenhogy. Sütve is nagyon finom :)
Legyen szép napod! :)
Kata (Stardust)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-03-21 13:36

Kedves Stardust-Kata!

Köszönöm szépen, a levesekbe, hús, vagy csont, tyúk, bármilyen, mindig teszek zellergumót, még apróra vágva a sima zöldséglevesbe is,...tényleg szeretjük.
A rakott és tepsis változat eddig burgonyával ment, és én is készítettem krémlevesnek, igaz, abba is volt burgonya kevés..:)
Nekifogok, és készítek, csak így,- ha ízlik, több zellerpalántát fogok venni :D

/ Paszternák is finom, de az nekem, nekünk sokkalta erősebb ízvilág, mint a zeller, abból mindig csak egy szállal merek a jó sok húst tartalmazó levesbe tenni, annyira jellegzetes az íze és illata. /

De mindig mindent ki kell próbálni, igazad van,... akkor tudjuk meg, hogy mi a finom. :)
Na és az egészséges zöldségek és gyümölcsök , ezáltal ételek sem utolsó szempontok. :)

Remélem, ez a télutó makacskodás, alább fog hagyni, - mert nem szeretnék hóban fürdeni Húsvétkor, hanem illatos kölnivel, ha már locsolnak,- napfényes, jó langyos tavaszi levegőjű időben.. :)

Szép napot kívánok Neked is!

Éva-Anyóca

499
zeller 3 közepes db
tojás 5 db
kolbász 15 dkg
tejföl 175 g
trappista sajt 10 dkg
0 ízlés szerint