r
Nosalty Logó

Rakott virslis tészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott virslis tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1060 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4238 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2585.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    722 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    666 mg
  • Nátrium
    960 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 1060 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.4 g

Zsír

  • Összesen
    202.2 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10341.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    455 mg
  • Kálcium
    2890 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    2666 mg
  • Nátrium
    3840 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    721.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1500 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1323 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1293 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2212 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1868 micro
Összesen 4238 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük. Mikor már megpirult, megszórjuk a pirospaprikával. Ezután rászórjuk az előzőleg felkarikázott virsliket, és így pirítjuk tovább addig, amíg a virsli is kellően át nem sül.
  3. Elkészítjük az öntetet: összekeverjük a tejfölt, a tejet, a tojást, és ezt az elegyet sóval, borssal, oregánóval és a fokhagymával ízesítjük. (Én Tupperware shaker-be teszem az összes hozzávalót és csak összerázom, így a legegyszerűbb...)
  4. Miután mindennel elkészültünk, már csak az összeállítás van hátra: simán csak rétegeznünk kell a hozzávalókat. Kevés étolajjal, vagy a hagymás-virslis olajjal kikenjük a hőálló tálunkat. (Mivel nagyméretű tálat használtam, így nekem most 5 réteg jött ki a szilárd hozzávalókból: tészta - hagymás virsli - öntet - kevés sajt - tészta - hagymás virsli - öntet - kevés sajt - tészta - öntet - és jó sok sajt a tetejére.) Minden egyes sajtrétegre igény szerint még szórhatunk oregánót.
  5. Betesszük az előmelegített sütőbe, majd 40-50 percig lefedve sütjük.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 351
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 44957
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 11.

Ajánló

Jó minőségű ketchuppal leöntve az igazi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig is szerettem a virsli-tészta párost, de a hagymával, a fűszerekkel, az öntettel és nem utolsó sorban a sajttal még ízletesebb főételt lehet belőle kreálni. Nálunk közkedvelt, így gyakran kerül az asztalra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek