r
Nosalty Logó

Rakott spárga Koszider konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
koszider
Rakott spárga Koszider konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2046 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1068.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    813 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1254 micro
Összesen 513 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    90.6 g

Zsír

  • Összesen
    94.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4272.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1174 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1798 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1451 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    945 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    299 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    969 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    670 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    3254 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5015 micro
Összesen 2046 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombamártással kezdünk, mert az készül a legtovább. A megtisztított, feldarabolt gombát egy kanál zsíron megfuttatott, finomra vágotthagymára tesszük,kevés vizet aláöntve, fedő alatt készre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A spárgát megtisztítjuk: kb. azalsó harmadát, ami fás,levágjuk. Ezután nagyon alaposan, folyóvíz alatt megmossuk, mert a bimbójahomokszemcsés lehet.
  3. A spárgának bő vizet forralunk, amibe sót és egy kiskanál cukrot is teszünk. Legkönnyebben úgy tudjuk megfőzni a spárgát, ha krumplisütő kosárba téve merítjük a vízbe - így egyszerű lesz kiemelni. A csendes forrásban lévő vízben lefedve, 15 perc alatt puhára főzzük, kiemeljük, hűlni hagyjuk.
  4. Közben a szokásos módon kifőzzük a tésztát.
  5. Befejezzük a gombamártást. A zsírjára sült gombát meghintjük egy csapott kanál liszttel, átpirítjuk.Ráöntjük a tejszínt és kevergetve kiforraljuk. 2-3 kanál tejföllel higítjuk, egyben kicsit savanyítjuk is. (Tehetünk bele pár csepp citromlevet is, még jobb lesz.)
  6. A hozzávalókat lerétegezzük. Egy vajjal kikent tálba öntjük a tészta felét. Erre rásorakoztatjuk a spárgát, erre rákanalazzuk az összes gombamártást. Befedjük a maradék tésztával és bőven megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Sütőbe tolva addig sütjük, míg a sajt szépen rápirul - ez kb. 40 perc.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1403
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 02.

Ajánló

    CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott spárga Koszider konyhájából
koszider 91 recept

Olyan finomság, amiből semmilyen húsféle sem hiányzik. A tisztításkor a spárgának - sajnos - jórészét kidobjuk, de ha nem így teszünk, ehetetlen fás lesz. A zöld spárga sosem keserű, szemben a fehérrel, én azt nem is használom. (Állítólag az se keserű, ha gondosan meghámozzuk, de én olyat még nem ettem.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?