r
Nosalty Logó

Rakott paprikás krumpli à la Anyóca

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Rakott paprikás krumpli à la Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2035.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    443 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1139 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    6712 micro
  • Lut-zea
    1542 micro
Összesen 905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.5 g

Zsír

  • Összesen
    252.5 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12212.7 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    3170 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    850 mg
  • Foszfor
    3497 mg
  • Nátrium
    4289 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    607.3 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    2658.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1955 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    512 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    903 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1186 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1356 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    6832 micro
  • β-crypt
    577 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    9251 micro
Összesen 5424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    865 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fazékba olajat öntünk, majd a sózott vöröshagymát és a fokhagymát fedő alatt, közepes lángon üvegesre pároljuk.
  2. Rádobjuk a pirospaprikát, elkeverjük, hozzáadjuk a lecsót, a negyedelt burgonyát, és felöntjük bőven vízzel, hogy ellepje.
  3. Ízlés szerint sózzuk (vagy ételízesítőt adunk hozzá), frissen őrölt borsot teszünk bele, majd finomra vágott petrezselymezöldjét szórunk bele.
  4. Közepes lángon fedő alatt főzzük nagyjából 40 percig (a fedő ne legyen rajta teljesen, fakanállal kitámasztjuk).
  5. Ekkor beletesszük a zacskó tésztát, óvatosan megkeverjük, hozzáadjuk a 20 dkg mirelit zöldborsót és továbbfőzzük.
  6. Az utolsó két percre beletesszük a virslikarikákat.
  7. Az egészet tepsibe borítjuk, leöntjük tejföllel, ráreszeljük a sajtot és előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük, addig, amíg a sajt ráolvad.
  8. Forrón tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13956
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 09.

Ajánló

Savanyú uborkával tálaljuk, meg némi finom, friss fehér kenyérrel, mert a fiam a nélkül nem létezik. Aki szereti, egy finom pohár bor biztos jól esik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott paprikás krumpli à la Anyóca
Éva-Anyóca 350 recept

A sok új csoda kipróbálása mellett majdnem elfelejtettem a régi kedvencet, a paprikás krumplit. Most azért, hogy laktatóbb legyen, és ne a megszokott unalom, belefőztem a tésztát, sőt a zöldborsót is, tepsibe tettem, leöntöttem tejföllel, sajttal, sütőbe raktam, összesütöttem, és csoda történt, sikerült, méghozzá nem is akárhogy, elfogyott, fincsi volt, jó ötlet volt! Nem volt rossz gondolat variálni a régi receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?