r
Nosalty Logó

Rakott makaróni Katharosz konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Rakott makaróni Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Rakomány

Besamelmártás

Összesen 690 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Rakomány

Besamelmártás

Összesen 4141 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Rakomány

Besamelmártás

Összesen 137 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    579 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4491 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 690 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.2 g

Zsír

  • Összesen
    300.6 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3933.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    912 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1669 mg
  • Nátrium
    922 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1303.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1619 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    749 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1302 micro
  • α-karotin
    618 micro
  • β-karotin
    3471 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    26944 micro
  • Lut-zea
    1416 micro
Összesen 4141 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    891 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Rakomány

Besamelmártás

Elkészítés

Rakomány

  1. Az olajon kevés sóval megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a húst, és kevergetve fehéredésig sütjük.
  2. Felöntjük a borral, hozzáadjuk a hámozott, apró kockára vágott paradicsomot, a paradicsompürét, a babért, fűszerezzük sóval, borssal, fahéjjal.
  3. Ezután kb. 40 perc alatt készre főzzük, a vége felé belerakjuk a finomra vágott petrezselymet is. Közben kifőzzük a makarónit, és leszűrjük.
  4. Majd egy kivajazott-morzsázott tepsibe rakjuk a fele mennyiséget, reszelt sajttal megszórjuk, ráhalmozzuk az kész húsos alapot, beborítjuk a maradék tésztával, erre ismét reszelt sajt következik, és meglocsoljuk olvasztott vajjal.
  5. A kész mártást a tésztánk tetejére simítjuk, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és megsütjük 190 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt.
  6. A sütőből kivéve kicsit pihenni hagyjuk, így könnyebben lehet adagolni.

Besamelmártás

  1. Elkészítjük a mártást, az olvasztott vajban átforgatjuk a lisztet vigyázva, nehogy oda kapjon.
  2. Ezután fokozatosan adagolva, állandó keverés mellett felöntjük a meleg tejjel, hozzáadjuk az előre felvert tojásokat, és mártás sűrűségűre keverjük, közben ízesítjük sóval, borssal és őrölt szerecsendióval, végül a tejföllel selymessé tesszük a mártásunkat. Alacsony hőfokon végezzük a sűrítést, nehogy leégjen az alja.
  3. A keveréshez érdemes habverőt használni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5556
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 22.

Ajánló

Az eredeti recept nyomán készítettem egy pici változtatással, sűrített paradicsomot és tejfölt adtam még hozzá. Tipp: a juhsajtot ne cseréljük le, az íze miatt ez kell bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott makaróni Katharosz konyhájából
Katharosz 498 recept

A minap kaptam a Fiamtól egy "Athén ízei" szakácskönyvet, és erre a finom ételre itt találtam rá. Érdemes kipróbálni, mert tényleg nagyon ízletes, nálunk felkerült az étlapra!

Hozzávalók

Rakomány

Besamelmártás

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek