r
Nosalty Logó

Rakott krumpli Youlcsitól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Youlcsi
Rakott krumpli Youlcsitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Rakottashoz

Mártáshoz

Összesen 542 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Rakottashoz

Mártáshoz

Összesen 3249 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Rakottashoz

Mártáshoz

Összesen 127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1312.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    760 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 542 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.2 g

Zsír

  • Összesen
    184.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7876.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1040 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1744 mg
  • Nátrium
    4560 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1281.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1094 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    472 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    1781 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1085 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2341 micro
Összesen 3249 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Rakottashoz

Mártáshoz

Elkészítés

Rakottashoz

  1. Tegyük oda főni a krumplit és a tojást. Karikázzuk fel, és süssük ki a kolbászt, de ne legyen száraz, csak engedje ki a zsírját, hogy felhasználhassuk a mártáshoz. Ha megfőtt, és megpucoltuk, osszuk 3 felé a krumplit, két felé a tojást és a kolbászt.
  2. Karikázzuk fel a krumplit, szeleteljük fel a tojást.
  3. Rétegezzük tűzálló tálba: krumpli sózva borsozva, tojás sózva, kolbász. Ezt ismételjük meg, felülre krumpli kerül sózva, borsozva. Ne rakjuk őket szorosan egymás mellé, hogy közé folyhasson a mártás. Kapcsoljuk be a sütőt.

Mártáshoz

  1. A kolbászzsírral és a liszttel készítsünk rántást (ha kevés a zsír, pótoljuk vajjal). Adagoljuk hozzá a tejet, és főzzük méz sűrűségűre. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a tejfölt és a tojások sárgáit. Ízesítsük sóval.
  2. A fehérjékből verjünk kemény habot, adjuk a mártáshoz, és az egészet öntsük a krumplira. El fogja lepni. A tetejét szórjuk meg zsemlemorzsával, és mehet a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x20x8
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1170
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott krumpli Youlcsitól
Youlcsi 9 recept

Gyerekkorom óta kedvencem a rakott krumpli, de azóta ízlik igazán a sajátom, mióta így készítem. Jók az arányok, nem száraz, nagyon ízletes. Ha nem sajnálod belőle a tojást, és elkészíted, egy igazán finom, laktató étel kerül az asztalodra.

Hozzávalók

Rakottashoz

Mártáshoz

Címlapról ajánljuk