r
Nosalty Logó

Rakott kelkáposzta tekerve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
M.Kata
Rakott kelkáposzta tekerve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 615 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3069 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    677 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1841 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 615 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    156.8 g

Zsír

  • Összesen
    209.2 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4170.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2067 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1286.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    943 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    354 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    749 micro
  • Kolin:
    1015 mg
  • Retinol - A vitamin:
    657 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    3384 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    1037 micro
Összesen 3069 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    507 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát rádobjuk. Mikor ezek megdinsztelődtek (ne piruljanak le, mert attól keserű lesz), rádobjuk a darált húst. Fehéredésig dinszteljük.
  2. Közben rászórjuk a majoránnát, a borsot és a sót. Hozzáadjuk a paradicsompürét. Rászórjuk a pirospaprikát, és kevés vízzel felengedjük.
  3. Közben keményre főzzük a három tojást, és apróra vágva hozzáadjuk ehhez a töltelékhez.
  4. Hozzáöntjük a rizst, és addig pároljuk, míg a rizs puha lesz.
  5. A kelkáposzta leveleit (megszabadítva a középső, vastag résztől úgy, hogy a levelet elfektetve, a kést szinte vízszintesen húzva „lefaragjuk” azt) forró vízbe dobjuk 4-5 percre, hogy megpuhuljon, így könnyebb betekerni.
  6. Mikor a kelkáposztalevelek már hajtogathatóak, lecsöpögtetjük, és kanállal beletesszük a tölteléket. Durván egy evőkanálnyi mindegyikbe. Először a levél oldalát hajtjuk be, majd hosszában feltekerjük. Nincs szükség így még összetűzdelésre sem, szépen egyben marad.
  7. A betöltött leveleket egy kivajazott/olajozott tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük, amelynek az aljára a maradék töltelékkel „megágyazunk”. Minden töltött levél tetejére egy evőkanálnyi tejfölt teszünk. Sütőbe tesszük, amíg a tejföl szépen rásül.
  8. Ha sok káposztalevelünk maradt, nyugodtan daraboljunk a töltelékek mellé (főleg, ha szeretjük a kelkáposzta intenzív ízét).
  9. Köret nélkül tálaljuk. Az íze olyan, mint a rakott kelé, mégis, kicsit más külsejű, más állagú. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8193
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott kelkáposzta tekerve
M.Kata 5 recept

Szeretem a rakott, göngyölt ételeket. Változatossá teszik étkezésünket, nem főzelék, mégis zöldséges. Különféle fűszerezéssel még egyfajta étel is változatossá tehető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!