r
Nosalty Logó

Rakott kelbimbó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kriszti
Rakott kelbimbó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 671 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4025 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 162 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1289.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    880 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2516 micro
Összesen 671 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.2 g

Zsír

  • Összesen
    270.3 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7734.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    2277 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    2957 mg
  • Nátrium
    1820 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1663.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1716 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    776 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    1610 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    921 micro
  • Kolin:
    684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1256 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    5282 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15093 micro
Összesen 4025 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 162 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelbimbó kemény végeit levágjuk, és bő sós vízben (amibe 1 kk. köményt is szórunk) előfőzzük. Még roppanós legyen, ne főzzük szét.
  2. Közben sós vízben a rizst is megfőzzük.
  3. A hagymát apró kockára vágva megdinszteljük 3 ek zsírban, sózzuk, felöntjük kb. fél dl vízzel, ha ismét zsírjára sült rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk a fűszerekkel (só, bors, kömény).
  4. Kevés vízzel felöntve - úgy, hogy épp ellepje - addig főzzük, míg a hús megpuhul és lé már majdem teljesen elfőtt. Ekkor levesszük a tűzről és hozzákeverjük a előfőzött rizst, ha szükséges utánfűszerezzük.
  5. Egy kb. 30 x 20 cem-es mély tűzálló tálat, tepsit zsírral kikenünk. Az előfőzött kelbimbókat félbevágjuk, majd a tál aljára szorosan egymás mellé rakva egy sort rakunk belőle (kb. 0,5 kg), majd enyhén meghintjünk sóval. Erre ráöntjük a húsos-rizses keveréket, majd a maradék kelbimóval "betakarjuk", sózzuk, végül bevonjuk a tejföllel és bőven megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük - a sajt olvadjon egyneművé, és piros legyen a teteje.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 114079
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kriszti 24 recept

A család szereti a rakott ételeket és a kelbimbót is, így párosítottam a kettőt :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek