r
Nosalty Logó

Rakott kel kolozsvárival

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott kel kolozsvárival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A rakott kelhez

A tetejére

Összesen 759 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A rakott kelhez

A tetejére

Összesen 4547 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A rakott kelhez

A tetejére

Összesen 156 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1044.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 759 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.1 g

Zsír

  • Összesen
    288.7 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6269 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    1523 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    2576 mg
  • Nátrium
    1341 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1852.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1334 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    346 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    575 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1359 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    862 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    5563 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 4547 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    89 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 156 Kcal

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A rakott kelhez

A tetejére

Elkészítés

A sütőforma előkészítéséhez

  1. A káposztát leveleire szedjük, és ételízesítővel ízesített vízben puhára főzzük.
  2. A hozzávalókat felaprítjuk. A hagymákat és a szalonnát apró kockára, a paradicsomot és a paprikát valamivel nagyobb darabokra. A rizst kifőzzük.
  3. A zsíron megpirítjuk a szalonnát, rádobjuk a hagymákat, és azokat is megpirítjuk. Ha már üveges rátesszük a hús, fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, átkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát, fűszerezzük, és pár perc alatt készre főzzük a pörköltünket.
  4. Ha kész, összekeverjük a kifőtt rizzsel.
  5. A tepsit vékonyan kikenjük zsírral, megszórjuk zsemlemorzsával. Az aljára terítjük a káposzta levelek felét. Elterítjük benne a rizses ragut, majd befedjük a maradék levéllel.
  6. A tejfölt egy kevéske tejjel krémesre keverjük (így könnyebben és szebben eloszlik), és eloszlatjuk a káposztán.
  7. Végül megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3956
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig is egyik kedvenc ételem volt a rakott kel. Édesanyám is mindig így készítette. Most csak annyit csavartam rajta, hogy beletettem a hűtőben talált kolozsvárit, és megszórtam az egészet sajttal. Így az egész kicsit pikánsabb lett.

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A rakott kelhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek