r
Nosalty Logó

Rakott kel kicsit másképp

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
toroltfelhasznalo-412734
Rakott kel kicsit másképp
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3839 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.8 g

Zsír

  • Összesen
    186.8 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    953 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10265.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1041 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    699 mg
  • Foszfor
    3042 mg
  • Nátrium
    5239 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    2689 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1131 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    474 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    581 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1099 micro
  • Kolin:
    982 mg
  • Retinol - A vitamin:
    714 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    4954 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    956 micro
Összesen 3839 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában feltesszük főni. Amikor megfőtt, még melegen meghámozzuk.
  2. A kelkáposztát megtisztítjuk a felső leveleitől. Levelekre bontjuk, és sós vízben megfőzzük.
  3. A darált húst kevés olajon, folyamatos kevergetés mellett apróra pirítjuk, közben hozzáadunk 2 teáskanálnyi sót és 1 teáskanálnyi borsot.
  4. A rizst sós vízben megfőzzük.
  5. Amikor már minden hozzávaló kész, akkor összeállítjuk a rakott kelt. A tepsi alját kikenjük 1 evőkanál olajjal.
  6. A főtt krumplit kb. 0,5 cm-es vastagságú karikákra vágjuk, telerakjuk vele a tepsi alját (a krumpli felével), és egy kicsit megsózzuk.
  7. A darált húst egyenletesen szétoszlatjuk a krumplin.
  8. A rizzsel hasonló módon járunk el, mint a darált hússal.
  9. Ezt követően a kelkáposzta-levelekkel beborítjuk, és egy kicsit ezt is megsózzuk.
  10. A karikákra vágott krumplival fejezzük be a rétegezést.
  11. A tejfölt elkeverjük a tojássárgájával, és szétkenjük a krumplin.
  12. Végül megszórjuk egy kis ételízesítővel a tetejét.
  13. 200 fokra előmelegített sütőben, 45 percig alsó-felső sütőmódon, további 30 percig pedig hőlégkeveréses fokozaton sütjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8335
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-412734 61 recept

Mi a rakott kelt krumplival szoktuk készíteni, és csak egy kevés rizzsel. Igaz, ez eltér a megszokottól, de így is nagyon finom, elhihetitek. Kicsit időigényes, de mindenképpen megéri elkészíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk