r
Nosalty Logó

Rakott karóbab

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Rakott karóbab
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 669 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4011 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    769 micro
Összesen 669 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    121.7 g

Zsír

  • Összesen
    145.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5374.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    827 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    951 mg
  • Foszfor
    3025 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    592 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    1093.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    863 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    231 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    948 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    639 micro
  • α-karotin
    422 micro
  • β-karotin
    2413 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4613 micro
Összesen 4011 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    124 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karóbabot megmossuk, a két végét levágjuk és egyforma (kb. 20 cm-es) darabokra vágjuk. (Ha zöldbabothasználunk, akkor meghagyhatjuk egészben, csak a végeit vágjuk le.)
  2. Enyhén sós vízben kb. 5 perc alatt megfőzzük.
  3. A vöröshagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk az olajban.
  4. Felkockázzuk a paradicsomot, a paprikát, és hozzáadjuk a hagymához.
  5. Fűszerezzük és kevés víz hozzáadásával lecsó alapot készítünk, majd beletesszük a főtt búzát és 20 percig főzzük.
  6. A rizst kétszeres mennyiségű vízben, kevés sóval megfőzzük.
  7. A tejfölben elkeverjük a tojásokat és egy csipet sót.
  8. Egy jénai tálat kiolajozunk és a zabpehellyel meghintjük.
  9. A tepsi aljába terítjük a bab felét és egyenletesen ráhintjük a rizs felét. Alaposan meglocsoljuk a tojásos tejföllel.
  10. Ráterítjük a búzapörköltet, majd a maradék rizst és a babot. A tetejére ráöntjük a maradék tejfölt és alufóliával letakarva 180 C-os sütőbenkb. 40 perc alatt megsütjük.
  11. Az utolsó 5 percben levehetjük róla az alufóliát, hogy szépen megpiruljon.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16167
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott karóbab
ze(n)derta 188 recept

A különféle rakott zöldségeket darált hús helyett főtt búzával készítve vegetáriánusoknak is hagyományos ízeket varázsolhatunk az asztalra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek