r
Nosalty Logó

Rakott karfiol paradicsomosan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Somikatus
Rakott karfiol paradicsomosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 586 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2341 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 109 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1160.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    688 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 586 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    106.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4643.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1689 mg
  • Nátrium
    2085 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1241.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    721 micro
  • Kolin:
    544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    388 micro
  • β-karotin
    2750 micro
  • β-crypt
    250 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1294 micro
Összesen 2341 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    432 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kicsi és egy nagy edényben vizet forralunk, amikor felforrt, megsózzuk.
  2. A kicsi edényben megfőzzük a zacskós rizst.
  3. Rózsákra szedjük a karfiolt, megmossuk, és a nagyobb edényben 2 gerezd fokhagymával puhára főzzük.
  4. A hagymát apró kockára vágjuk, és az olajon a babérlevéllel megpirítjuk.
  5. A paradicsomot megmossuk, felkockázzuk, és a már megpirult hagymára öntjük. 4-5 percig főzzük, közben kevergetjük. (Ha paradicsompürét használunk, akkor a hagymára előbb a hús kerül rá, és a paradicsompürét csak a fűszerekkel együtt öntjük rá.)
  6. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetés közben addig pirítjuk, ameddig a hús szépen kifehéredik.
  7. Ekkor hozzáadjuk a fűszereket, jól elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst. A fokhagymát felkarikázzuk, és szintén a húshoz tesszük. A húst kb. fél óra alatt puhára főzzük. Ha a szaft elfő, felöntjük egy kevés vízzel.
  8. A puha karfiolrózsákat kisebb darabokra aprítjuk, és kb. a mennyiség 1/3-át a jénai aljára öntjük, majd sózzuk.
  9. Amikor a hús puha, a rizst a húshoz adjuk, és jól elkeverjük. Kivesszük a babérlevelet, majd a rizses darált húst a karfiolra öntjük.
  10. A tetején a maradék karfiolt szépen elrendezzük, majd a tejfölt kicsit megsózzuk, és a karfiol tetején elosztjuk.
  11. Az egészet a sütőben kb. 20 perc alatt összesütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2651
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 27.

Ajánló

Ha valaki pikánsabbá szeretné tenni, a tejföl tetejére szórhat egy kis füstölt sajtot, ami a sütés közben rápirul, de szerintem sajt nélkül is remek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Somikatus 25 recept

Nagyon szeretem a rakott karfiolt, a párom sajnos nem igazán kedveli. Mégpedig a rizs a problémája, mert arról az a véleménye, hogy arra való, hogy az esküvőkön legyen mit szórni. Ezért kellett az egyik kedvenc ételemet kevés rizzsel készíteni. Ebben a variációban inkább a hús és a karfiol, ami dominál, így már neki is ízlik!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek