r
Nosalty Logó

Rakott karfiol paradicsomosan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Becsei Ágnes
Rakott karfiol paradicsomosan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A paradicsommártáshoz

A karfiolhoz

Összesen 170 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A paradicsommártáshoz

A karfiolhoz

Összesen 1015 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A paradicsommártáshoz

A karfiolhoz

Összesen 45 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4432 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 170 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3719.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    965 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    1712 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1412 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    331 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    3667 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    26590 micro
  • Lut-zea
    1048 micro
Összesen 1015 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1197 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 45 kcal

Hozzávalók

A paradicsommártáshoz

A karfiolhoz

Elkészítés

A paradicsommártáshoz

  1. A konzervparadicsomot lecsepegtetjük, negyedeljük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát az olajon megfonnyasztjuk, a paradicsomot hozzáadjuk. A fűszerekkel és a bazsalikommal ízesítjük, és kis lángon, fedő nélkül 30 percig főzzük.
  2. A karfiol leveleit eltávolítjuk, kitorzsázzuk, rózsáira szedjük, és megmossuk. 1/4 l vízben 10 percig főzzük. A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, a húsát negyedeljük, magjait eltávolítjuk.
  3. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A paradicsommártást egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba öntjük. A szélét a felnegyedelt paradicsomokkal körberakjuk, a karfiolrózsákat a közepére ültetjük. Sóval és szerecsendióval megszórjuk.
  4. A sajtot a zsemlemorzsával összekeverjük, és a zöldség tetejére szórjuk, majd a vajat rámorzsoljuk. A sütőbe tolva kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük (gáz 3-4. fokozat), azaz gratinírozzuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 17153
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 17.

Ajánló

Hússal is elkészíthetjük a rakott karfiolt. 1 fej hagymát meghámozunk, kockákra vágjuk és 40 dkg darált hússal összegyúrjuk. 1 csokor finomra vágott petrezselymet, 1 tojást és 2 ek zsemlemorzsát adunk hozzá, és jól megsózzuk, megborsozzuk. Egy tűzálló tálat alaposan kivajazunk, a húst az aljára terítjük, majd a paradicsomot és a karfiolt ráfektetjük. A továbbiakban az alaprecept szerint járunk el. Előmelegített sütőben, 200 fokon megsütjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott karfiol paradicsomosan
Becsei Ágnes 100 recept

Receptkártyáról származik ez is! :)

Hozzávalók

A paradicsommártáshoz

A karfiolhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!