r
Nosalty Logó

Rakott káposzta alföldiesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Rakott káposzta alföldiesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rakott káposztához

A tetejéhez

Összesen 1300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rakott káposztához

A tetejéhez

Összesen 5196 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rakott káposztához

A tetejéhez

Összesen 142 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    78.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4190.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    757 mg
  • Nátrium
    2881 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1308 micro
Összesen 1300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    231.5 g

Zsír

  • Összesen
    313.8 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16763.7 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    359 mg
  • Kálcium
    1227 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    528 mg
  • Foszfor
    3029 mg
  • Nátrium
    11526 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.2 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    2675.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    811 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    254 mg
  • D vitamin:
    779 micro
  • K vitamin:
    218 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1218 micro
  • Kolin:
    1159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5231 micro
Összesen 5196 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

A rakott káposztához

A tetejéhez

Elkészítés

A rakott káposztához

  1. A káposztát nem kell kimosni, mert a boros vecsési nem olyan savanyú.
  2. 1 ek olajon a cukrot karamellizáljuk, és rátesszük a káposztát, amelyet dinsztelünk fél órát, míg barna és félig puha lesz.
  3. A darált húsból a szokásos módon a hozzávalókkal pörköltet főzünk.
  4. Egy teflon tepsibe beleterítjük a káposzta felét, és a párolt rizzsel betakarjuk. A pörköltet erre öntjük rá, és betakarjuk a maradék káposztával.
  5. A tejfölbe beleütjük a két nyers tojást, sózzuk, és jól kikeverve a káposzta tetejére öntjük.
  6. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, míg barnulni nem kezd a teteje. Kockákra vágva tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23x32
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 21003
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott káposzta alföldiesen
Zsuzsamama56 321 recept

Hagyomány mifelénk a rakott káposzta, ezért is készítem gyakran, meg azért is, mert egészséges.

Hozzávalók

A rakott káposztához

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek