Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott csirkemell recept

hozzászólások (17)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Nátrium
Kalcium

TOP Vitaminok

B3 B6 B5 B12

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
77.7 g

zsír

Összesen:
52.1 g
Telített zsírsav:
24 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
19 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Koleszterin:
244 mg

ásványi anyagok

Összesen:
4.3 g
Kalcium:
456 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
76 mg
Foszfor:
774 mg
Kálium:
989 mg
Nátrium:
1981 mg
Cink:
4 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
84 µg

szénhidrát

Összesen:
2.1 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
207.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
2 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
23 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
29 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
240 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
2 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
311 g

zsír

Összesen:
208.5 g
Telített zsírsav:
96 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
71 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
18 g
Koleszterin:
975 mg

ásványi anyagok

Összesen:
17.1 g
Kalcium:
1820 mg
Vas:
5 mg
Magnézium:
303 mg
Foszfor:
3098 mg
Kálium:
3955 mg
Nátrium:
7924 mg
Cink:
15 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
341 µg

szénhidrát

Összesen:
8.5 g
Összes cukor:
4 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
830.9 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
10 mg
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
93 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
15 mg
B6 vitamin:
7 mg
Összes folát:
113 µg
B12 Vitamin:
7 µg
A vitamin (RAE):
960 µg
E vitamin:
3 mg
D vitamin:
4 µg
K vitamin:
11 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
19.8 g

zsír

Összesen:
13.3 g
Telített zsírsav:
6 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
63 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.1 g
Kalcium:
117 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
19 mg
Foszfor:
197 mg
Kálium:
252 mg
Nátrium:
504 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
21 µg

szénhidrát

Összesen:
0.5 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
53 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
1 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
6 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
7 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
61 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
0 µg

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jucimama6666
jucimama6666 Mon, 2010-12-27 12:27

A karácsonyi menü egyik fogása volt,nagyon ízlett a családomnak! A rokfortot én is kihagytam,füstölt sajtot tettem helyette.Még melegen is jól lehetett szeletelni,a hús istenien omlós lett,nagyon köszönöm a receptet!!BUÉK mindenkinnek!!

Bejjababy
SzekerBea / Bejjababy Sun, 2010-11-28 17:00

Eszméletlen finom lett, a csirke mell pedig omlós, puha hmmmmmmmmmmm... Bár én a rokfortot kihagytam, mert nem részesíti előnyben a család, maradt a trapista.
Én a szaftjából ami a gerincsütőben maradt (csak nekem?? vagy másnak is?) készítettem egy mártást, egy laza habarást tettem bele. Sima tört krumplival ettük a rakott csirkemellet, és a mártással jól meglocsoltuk a krumplit. Főnyeremény. Gratulálok a recepthez :)))

mirza
mirza Tue, 2010-04-13 08:48

Igazad volt a vajazást illetően: tökéletesen elégnek bizonyult!
Amúgy meg túl finom lett az egész... (Némi házi változtatásokat ugyan eszközöltem, de ezzel gondolom mindenki így van, hogy szereti a saját szája ízére - vagy lehetőségeire - formálni a recepteket... Pl én nem használtam borsot, helyette a majorannát kultiválom; de azt is úgy, hogy a besózott csirkemell szeleteket lisztben megforgattam, olivaolajban kicsit elősütöttem, majd beraktam a baconnal kirakott formába és OTT szórtam meg majorannával - még a felkockázott sonka és a sajt előtt...) Szóval, még 1x köszi a receptet!
Üdvözöl: Mirza (Tóth Márti... :)

mirza
mirza Sun, 2010-04-11 16:03

Kedves Kiki! Mi van akkor, ha ezt az ételt úgy próbálom elkészíteni, hogy kivajazás helyett az egész sütőformát alufóliával bélelem ki; ártok ezzel valamit az ételnek?
(Illetve, ha elspórolom a vízfürdőt...? -- anélkül nem fog tudni megpuhulni vagy csap szimplán több időre lesz szüksége? -- esetleg légkeverés nélkül, alsó-felső sütésen...?)
Mirza

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Sun, 2010-04-11 18:21

Szia! Az alufólia beleragad az ételbe, így hát nem javaslom. Vízfürdő helyett simán is megsüthető. Mivel csirke, így hamar megsül. Én mindent légkeverésen készítek, szóval nem tudom , hogy mi lenne alsó-felső sütésen. Valószínüleg semmi. üdv kiki

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-12-03 10:18

Ez biztosan nagyon finom, de nekem valami hasonló kellene, amit melegen is lehet szelni és nem esik szét.

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Thu, 2009-12-03 14:07

Szia!
Teljesen jól szeletelhető melegen is, annyira összesül, hogy nem esik szét. Csak éles késsel próbáld!
üdv kiki

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-12-03 17:14

Köszönöm a segítséget. Feltétlen kipróbálom, mert nagyon finomnak tűnik

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-11-28 19:44

Ez nagyon jól néz ki és biztos finom. Én másképp szoktam csinálni, egy kicsit macerásabb.
2 tojást kikeverünk 3 evőkanál tejföllel, 2 evőkanál liszttel, ízesítjük sóval, borssal és belereszelünk 15 dkg sajtot, majd a felkockázott 7-80 dkg csirkemellet belekeverjük. Ezután minden ugyanúgy, (1. pont) az őzgerincet kibéleljük a baconnal, majd beleöntjük a masszát. Az én sütöm sem mai gyerek, kb. 15-20 percig szoktam sütni (amíg piros lesz), majd kiborítom egy másik tepsibe és még sütöm a másik felét is kb. 10 percig. Ha kihült lehet szeletelni. Köszi az receptet.

816
csirkemell filé 80 dkg
sonka 25 dkg
sajt 15 dkg
bacon 12 szelet
vaj 1 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
kéksajt 15 dkg