r
Nosalty Logó

Rakott csirke juhtúróval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli
Rakott csirke juhtúróval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1585 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 6343 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    94.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1390 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    730 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    795 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 1585 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    315.4 g

Zsír

  • Összesen
    376.7 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5560 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    490 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    2918 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1210.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1288 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    110 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1387 micro
  • Kolin:
    936 mg
  • Retinol - A vitamin:
    978 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    3180 micro
  • β-crypt
    935 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 6343 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük, két evőkanál olajban megforgatjuk, félretesszük.
  2. A füstölt szalonna felét apró kockákra szeleteljük, összekeverjük a túróval, tejföllel, tojássárgájával, fűszerekkel.
  3. A csirkét megtisztítjuk (én csak felső combot használtam), szárazra töröljük.
  4. Egy serpenyőben kis olajat forrósítunk, a szalonna másik felét is felkockázzuk, megpirítjuk, majd beletesszük a csirkehúst, hirtelen kisütjük. (Kis fehérbort is önthetünk alá és fedő alatt párolhatjuk néhány percig, így rövidebb ideig kell majd sütőben sütni.)
  5. Egy tűzálló tál aljára rétegezzük a szalonnát, majd beterítjük egy réteg tésztával.
  6. Erre kerül a csirke, amit előzőleg megsóztunk, megborsoztunk, kis mustárral megkentünk.
  7. Leöntjük a túrós tejföllel.
  8. A rétegezést addig folytatjuk, míg kitart az alapanyag. A lényeg, hogy a tetejére maradjon a tejfölös túróból.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  10. Tálaláskor a tetejét kaliforniai paprika-kockákkal díszíthetjük.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 600
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 51129
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 12.

Ajánló

Kitűnő párosítás egy száraz fehérborral (pl. Villányi Hárslevelű).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erre a kiadós, nem túl szofisztikált, ám annál finomabb receptre a Hagyományos magyar konyha című könyvben bukkantam rá.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?