r
Nosalty Logó

Rák vagy csirke Pina Colada mártásban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Boribon
Rák vagy csirke Pina Colada mártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 819 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3273 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 10 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25332.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    24741 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 819 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101329.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1496 mg
  • Nátrium
    98964 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    701 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    659 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    648 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 3273 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 10 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rákokat kivajazott tepsiben a sütőben vagy mikróban kb. 90%-ig megpároljuk. Ez azt jelenti, hogy ne legyen teljesen rózsaszínű, hanem imitt-amott maradjon szürke. Mindkét módszer közben időnkent megkevergetjük, hogy egyenletesen párolódjon. Csak pár percig fog tartani. Ha csirkéből készítjük, azt csíkokra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Egy kis tálban félretesszük.
  2. A serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rátesszük a lisztet, és kézi rugós habverővel kevergetjük.
  3. Hozzáöntjük lassan a meleg húslevest, közben keverjük, hogy ne legyen csomós. Besürítjük, majd hozzáöntjük a tejszínt.
  4. Állandó kevergetés mellett beletesszük a kókuszreszeléket és az ananászkockákat, majd a rákokat/csirkét. Sózzuk, és pici cayennel ízesítjük. Sóval csak óvatosan, hogy a tejszín édeskés íze domináljon.
  5. Legvégén elkeverjük benne a Malibut.
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3626
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 01.

Ajánló

Desszertként a maradék ananászból, kókuszból, tejszínből és Malibuból egy Pina Colada..:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rák vagy csirke Pina Colada mártásban
Boribon 21 recept

Ez a recept egy olyan szakácskönyvből származik, ami írországi kastélyszállók receptjeit tartalmazza. Amikor legelőször elkészítettem, annyira ízlett, hogy hetekig ez volt a vasárnapi menü. Most ismét előszedtem... Sajnos elég sápatag, de ne a külső alapján ítéljetek, ugyanis annál finomabb! Eredetileg egyébként tarisznyarák ollójából készül, de én garnélából szoktam. Csirkéből is tutira működik. A liszt és a tejszín mennyiségét lehet variálni attól függően, hogy ki mennyire szeretné sűrűre, illetve krémesre. Egyszer próbáltam kókusztejből tejszín helyett, de elég ízetlen és vizes lett. A kb. 45%-os tejszín az igazi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?