r
Nosalty Logó

Rahátos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerdi
Rahátos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1337 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 8024 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 335 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 1337 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    134 g

Zsír

  • Összesen
    243.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4886.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    386 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1506 mg
  • Nátrium
    1873 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1278.6 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    615 micro
  • Kolin:
    801 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2217 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1596 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1056 micro
Összesen 8024 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 335 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 3 dl tejet megmelegítünk, 1 evőkanál cukrot elkavarunk benne, s felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A kétféle lisztet és sót elvegyítjük, összemorzsoljuk a margarinnal.
  3. A liszhez adjuk a tojássárgákat, cukrot, citromhéjat, élesztős tejet, s összegyúrjuk még annyi meleg tejjel, hogy kemény tésztát kapjunk. Megdagasztjuk. Pici liszttel leszórjuk, letakarjuk.
  4. Kb. egy óra alatt meleg helyen megkelesztjük.
  5. A rahátot kisebb, kb. ujjnyi vastag hasábokra vágjuk.
  6. Ha megkelt, 3 részre osztjuk. Kinyújtjuk, s elosztjuk rajtuk a rahátot, feltekerjük.
  7. Még fél órát kelesztjük.
  8. Lekenjük tojássárgával, előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 57
  • 7 napos nézettség: 225
  • Össznézettség: 35333
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 02.

Ajánló

Dióval vagy mákkal, mazsolával, csokidarabkával, cukros kakaóval is tölthető ez a kalács. Én egyszerre többféle töltelékkel szoktam készíteni, hogy mindenki elégedett legyen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rahát török édesség, más néven szultánkenyér. Romániában kapható. Nem tudom, Magyarországon miért nem terjedt el, pedig itt is időztek eleget a törökök. Mikor hazautazunk Erdélybe, mindig felpakolunk raháttal, mert szeretjük kifli vagy kalács töltelékének használni, vagy csak úgy nasizni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek