r
Nosalty Logó

Raguleves gluténmentes májgaluskával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Raguleves gluténmentes májgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 257 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 1030 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 33 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    733.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    648.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2811 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2191 micro
  • α-karotin
    2508 micro
  • β-karotin
    6182 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    27 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 257 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1091 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2935 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1357 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2594.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11244 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    330 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1870 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8763 micro
  • α-karotin
    10034 micro
  • β-karotin
    24729 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    108 micro
  • Lut-zea
    2235 micro
Összesen 1030 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    333 micro
  • β-karotin
    820 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. Kezdésként a vöröshagymát, fokhagymát, répát, gyökeret felaprítjuk, a májakat megmossuk, és 4 db-ot nem túl apróra felvágunk.
  2. Leveses lábosban olajat forrósítunk, és először a hagymákat tesszük rá, majd sűrű kevergetés mellett rádobjuk a májakat és a répát. Az egészet addig pirítjuk, amíg a máj úgy tűnik, megsült. (Vigyázat, a hagyma el ne szenesedjen! Ha esetleg a hagyma gyorsabban sülne, akkor az az elsődleges, de a finomabb ízt a levesnek a hagymán sült máj adja meg.)
  3. Felöntjük kb. 1,5 l vízzel.
  4. Hozzáadjuk a felaprított gyökeret, karalábét és cukorborsót.
  5. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Galuska elkészítése:
  7. 2 db megmosott májat elkaparunk. 1 egész tojást felverünk, és hozzáadjuk a májat.
  8. Elkeverjük, és még ekkor picit sózzuk, borsozzuk.
  9. Fele-fele arányban adunk hozzá rizslisztet és zsemlemorzsát, addig, amíg jól kenhető állagú lesz.
  10. Állni hagyjuk. Ha túlságosan besűrűsödne, kevés vízzel hígítjuk (ettől lágyabb is lesz).
  11. Mikor a leves alkotóelemei megfőttek, elkezdjük a galuskát beleszaggatni kis kávéskanállal.
  12. Miután feljöttek a leves tetejére, még kb. 10 percet főni hagyjuk.
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 17440
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 06.

Ajánló

Azoknak ajánlom, akik nem fogyaszthatják, nem fogyasztják a glutén tartalmú élelmiszereket. Tökéletes erőleves, akár egytálétel!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ahogy minden a mi konyhánkban, ez az étel sem készülhet másként, mint gluténmentesen.  A búzadara nélkül készült májgaluska tökéletes kísérője ennek a levesnek.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek