r
Nosalty Logó

Ragacsos krémsajtos brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ragacsos krémsajtos brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A morzsa tésztához

A brownie tésztához

A krémsajthoz

Összesen 595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A morzsa tésztához

A brownie tésztához

A krémsajthoz

Összesen 5920 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A morzsa tésztához

A brownie tésztához

A krémsajthoz

Összesen 392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    254.1 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5521.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    712 mg
  • Foszfor
    1579 mg
  • Nátrium
    2631 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    898.4 g
  • Cukor
    567 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    194 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3247 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    596 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1246 micro
  • Kolin:
    664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3187 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    597 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1045 micro
Összesen 5920 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 392 kcal

Hozzávalók

A morzsa tésztához

A brownie tésztához

A krémsajthoz

Elkészítés

A morzsa tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. A morzsához zúzzuk össze a kukoricapelyhet egészen morzsásra, keverjük össze a cukorral és a kekszmorzsával, majd olvasszuk meg a vajat, és azzal keverjük morzsásra. Úgy jó, ha össze tudjuk gyúrni gombócszerűre, de nem túl ragacsos.
  3. Tegyünk sötőpapírt egy tepsibe. A morzsát szórjuk bele, és egyengessük el benne, hogy mindenhol nagjából ugyanannyi legyen. Nyomkodjuk le ujjal, tenyérrel, aztán tegyük a sütőbe, és süssük 8-10 percig. Ne barnuljon meg!
  4. Egy nagy nyelesedényben lassú tűzön olvasszuk meg a csokit a vajjal, folyamatos kevergetés közben!
  5. Ha megolvadt vegyük le a tűzről, mindegyik hozzávalót külön-külön jól elkeverve adjuk hozzá, a kakaóport, a cukrot, a vaníliát, a tojásokat, a sót,majd a lisztet. Én kézi habverővel dolgoztam el benne mindent, de lehet robotgéppel is (úgy kicsit karizomkímélőbb... :) ).
  6. A tésztát öntsük az elősütött morzsatésztára, és tegyük félre, míg elkészítjük a krémsajtos részt.
  7. Tegyüka krémsajtot egy kis tálba, és keverjük simáraa hozzávalókkal.
  8. Kanalazzunk belőle csíkokat a brownie tésztára, ha úgy érezzük túl sok, nem kell az egészet rátenni, nekem is megmaradt egy kevés.
  9. Ezután egy kis késsel vagy sütőtűvel kavargassuk el a tetején, hogy szép mintát kapjunk (lehet hogy bonyolultnak hangzik, de egyáltalán nem az!). Tegyük a sütőbe, süssük 30 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8581
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 22.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a csokit! :D

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Regnum csapatommal utolsó alkalomra készültünk, husi sütögetés a kertben... Gondoltam miért ne vihetnék valami finomat a husi utánra, és ez lett belőle. Mikor megsütöttem anyukám, aki nem szereti a barna sütiket megkostólta, és teljesen odavolt tőle! A regnumosok meg szó szerint olvadoztak... Nagyon jól esett! :) De elég tömény!

Hozzávalók

A morzsa tésztához

A brownie tésztához

A krémsajthoz

Címlapról ajánljuk

Mikor ébreszt fel a kávé, és mikor a matcha?

Óriás népszerűségnek örvend az utóbbi években a matcha, egyre többen választják a zöld, krémes koffeines italt kávé helyett/mellett. Na de vajon mikor érdemes az egyiket, és mikor a másikat innunk? Melyik mikor a leghatékonyabb élénkítő hatását tekintve?

Nosalty

További cikkek