r
Nosalty Logó

Radnai pecsenye

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Harmathy Ildikó
Radnai pecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 744 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2972 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1098.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    593 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    653 micro
Összesen 744 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.6 g

Zsír

  • Összesen
    195.8 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4393.2 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    2039 mg
  • Nátrium
    1559 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1235.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    846 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2372 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2610 micro
Összesen 2972 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsírt megolvasztjuk, felét egy tepsibe öntjük, amelyben a hússzeletek egymás mellet elférnek.
  2. A hagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, összekeverjük, borsot darálunk hozzá.
  3. A hússzeleteket jól kilopfoljuk, mindkét felét besózzuk.
  4. A szeletek egyik felére halmozzuk a hagymás, borsos, petrezselymes keveréket.
  5. Bacon-nel letakarjuk, amit fogpiszkálóval a húsra erősítünk.
  6. A szeleteket a tepsibe fektetjük, ráöntjük a zsír másik felét és a bort.
  7. Fóliával lefedve puhára pároljuk a húst.
  8. Levesszük a fóliát, almacikkeket szórunk a hús mellé, és erős lángon megpirítjuk a szalonnát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x23x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 281
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 39391
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 29.

Ajánló

Disznóhúsból, bélszínből ugyanilyen finom. Gombát mindenképpen tegyünk még hozzá, nálunk sajnos Vilmos nem eszi a gombát. Köretként  párolt rizst adjunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Radnai pecsenye
Harmathy Ildikó 313 recept

Ez megint nagyanyám repertoárjából való, isteni pecsenye!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek