r
Nosalty Logó

Rácsos pite spenóttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rácsos pite spenóttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 522 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 215 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1306.2 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    292 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3424 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7405 micro
Összesen 522 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    106.3 g

Zsír

  • Összesen
    196.6 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    874 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7837.1 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1293 mg
  • Vas
    516 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    3155 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    750.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3138 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    1754 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    964 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1424 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    20541 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44428 micro
Összesen 3130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.6 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1401 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3031 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejfölt meglangyosítjuk, hozzáadunk egy tk cukrot, majd elmorzsoljuk benne az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson. Közben a lisztet egy tálban elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk az élesztős tejfölt, a sót, a tojást, és összegyúrjuk. Fél óráig pihentetjük.
  2. A spenót szárait eltávolítjuk, majd kisebb darabokra tépkedjük, megmossuk. Lobogó, forró, sós vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük.
  3. Diónyi vajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát és a spenótot (pár perc). Amikor langyosra hűlt, a túróval, a tojással jól kikeverjük, végül belemorzsoljuk a fetát. Csak ekkor sózzuk (a feta nagyon sós), illetve frissen őrölt borssal és csipet szerecsendióval ízesítjük.
  4. A pitetálat vajazzuk-lisztezzük. A tészta 3/4-ével kibéleljük a tálat, a peremét is. Az alját villával megszurkáljuk, majd belesimítjuk tölteléket.
  5. A maradék tésztát kinyújtjuk (3 mm), derelyevágóval csíkokat vágunk belőle, és rácsosan a pite tetejére helyezzük.
  6. A rácsokat megkenjük tojássárgával, majd megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6520
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 08.

Ajánló

Tejföllel az igazi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem vagyok zöldfülűnek mondható a sütés terén, de bevallom, olyan gyúrt tésztáról, amiben élesztő van, még sohasem hallottam idáig. A receptet - pontosabban a képet - egy, még karácsonyra kapott Lajos Mari falinaptárban találtam, a tészta olyan érdekesnek tűnt, hogy nem is változtattam rajta semmit. Azt kell mondjam, bevált, máskor is vendég lesz a konyhámban. A töltelék már ez enyém.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek