r
Nosalty Logó

Rácsos linzer házi baracklekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Il-di.
Rácsos linzer házi baracklekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 633 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 7576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 633 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    259 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5269.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    1163 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    2302 mg
  • Nátrium
    1270 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1222.3 g
  • Cukor
    544 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    282 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2459 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1830 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 7576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 379 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyors mozdulatokkal addig gyúrjuk, amíg összeáll a tésztánk.
  2. Kétharmad részét kinyújtjuk, és egy tepsit kibélelünkvele. Elsimítjuk rajta a baracklekvárt.
  3. A tészta maradékát szintén kinyújtjuk kb. tepsi méretűvé, és rádlival (cakkos tésztavágóval) 1,5 cm széles csíkokra vágjuk fel. Először átlósan, majd keresztbe felrakjuk a tésztacsíkokat, és már mehet is az előmelegített sütőbe.
  4. Kihűlés után azonnal fogyasztható!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9384
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anno, amikor saját háztartást kezdtem vezetni, Anyu receptjei közül néhányat én is meghonosítottam. Hát igen, nehéz elszakadni a gyermekkor ízeitől... Szerencsére az én családom is kedveli. Így, ha egyszerű, gyors és finom édességre vágyunk, ezt nyugodtan bevethetem. Nálam azért jött ki viszonylag alacsony költség, mert a kertben termett sárgabarackból, sajátkezűleg készítettem el a lekvárt. Egyébként arra gondoltam, hiába voltam most lelkiismeretes és töltöttem ki a költség rublikát, attól tartok  ez az ár nem sokáig lesz valós... Már 40-50 ft-os tojás árról csiripelnek a madárkák... :(

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek