r
Nosalty Logó

Rácos patiszon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ibóka
Rácos patiszon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 659 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2631 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 81 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1403.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    933 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    9121 micro
  • Lut-zea
    4808 micro
Összesen 659 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    154 g

Zsír

  • Összesen
    183.3 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5612.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    1942 mg
  • Nátrium
    2298 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2074.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    902 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    354 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    570 micro
  • α-karotin
    366 micro
  • β-karotin
    3733 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    36483 micro
  • Lut-zea
    19232 micro
Összesen 2631 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1116 micro
  • Lut-zea
    588 micro
Összesen 81 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A patiszont négyfelé vágjuk, kanállal a belsejét kikaparjuk, további cikkekre vágjuk, végül meghámozzuk. (A patiszon "fura" formája miatt az utolsó lépés a hámozás, így a legkönnyebb). Ezután enyhén sós vízben megfőzzük.
  2. Amíg a patiszon fő, a darált húst megpároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompüré-konzervet, sózzuk, és megfűszerezzük a "gyros" fűszerkeverékkel.
  3. Ha a patiszon megfőtt, leszűrjük, és elfelezzük. Egyik felét a tepsi alján elrendezgetjük, majd következő rétegként rátesszük a párol darált húst. Ezután jön a karikára vágott hagyma, paradicsom, paprika és egy kevés só. (Nálam a sorrend folyton változik). A tetejére rendezgetjük a patiszon másik felét és a karikára vágott kolbászt. Ezután az egészet beborítjuk a tejföllel és mehet is a sütőbe.
  4. Ha valaki nagyon finomra szeretné, még egy kis reszelt sajtot is tehet a tejfölre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17382
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rácos patiszon
Ibóka 8 recept

Párom egyik kedvenc étele, ezt képes két nap is megenni egymás után (mást nem nagyon :( ) Mivel semmi "bűnös" anyag nincs benne, nyugodtan lehet belőle enni 2-3 nagy tányérral is, bár meg kell mondanom szerintem eléggé laktató. Vásárláskor, illetve főzéskor a patiszon talán soknak fog tűnni, de főzés közben annyira összeesik, hogy nekem pl. a 3 nagy példánnyal is "manővereznem" kellett, hogy két rétegre elég legyen. Úgyhogy ha valaki 4 db-ot készit elő, az sem hibázik nagyot :). A többi hozzávalót is lehet ízlés szerint variálni - semmi sem szentirás. Egyébként egy kérdés: néhol  "patiszon", máshol pedig "patisszon".  Tudja valaki, hogy melyik a tuti helyes? Vagy írjak inkább csillagtököt? :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek