r
Nosalty Logó

Quiche Lorraine 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Quiche Lorraine 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1142 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5708 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 303 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    94.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    441 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 1142 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85 g

Zsír

  • Összesen
    471.3 g
  • Telített zsírsav
    229 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    177 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3242.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1349 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    956.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 5708 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 303 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet átszitáljuk a sóval, beledörzsöljük a vajat. Kanalanként annyi vizet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Összegyúrjuk, cipóvá gömbölyítjük, és legalább 1 órán át a hűtőben pihentetjük. (Helyettesíthetjük leveles-vajas tésztával, mellyel egy nagyobb piteformát kibélelünk.)
  2. A szalonnát (tarját), hagymát 1 ek olajon megdinszteljük.
  3. A tojásokat a tejszínnel, a sóval, borssal és szerecsendióval közepes tálban habosra keverjük.
  4. A tésztát kb. fél cm vékonyra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy nagyobb piteformát (pláne, ha leveles tészta, vajazni sem kell a formát), úgy, hogy legyen a tésztának pereme.
  5. A tésztába terítjük a szalonnás (tarjás) hagymát kihűtve, és a tetejére öntjük a felvert tojásos tejszínt.
  6. Forró, előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a beleszúrt villára nem ragad.
  7. Akkor van kész, ha megszilárdult a tojás. Vigyázzunk, hogy a tészta ne legyen fél cm-nél vastagabb, mert akkor nem fog átsülni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 569
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 100452
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 15.

Ajánló

A sütés végén nem árt egy alsó sütés a tésztának (használjuk a sütő alsó sütés funkcióját, úgy 5 percig). Ha nem akarunk kínlódni az omlós tészta elkészítésével, használhatunk vajas-leveles tésztát is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szintén nem diétázóknak való francia fogás a quiche lorraine, azaz a szalonnás lepény, ami a lotaringiai konyha egyik nagy specialitása. A quiche receptjét már 400 éves szakácskönyvekben is megtalálhatjuk, alapvetően lisztből, tojásból, vajból, creme fraiche-ből készül. A szalonnás verzió talán a legelterjedtebb, de létezik már mindenféle ízesítésű, akár vegetáriánus quiche is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek