r
Nosalty Logó

Püspökkenyér 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Püspökkenyér 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 682 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 2730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 682 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    94.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2789.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    1301 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.1 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    633 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1245 micro
Összesen 2730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Két tojás fehérjét habbá verjük.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
  3. A darabolt aszalt gyümölcsöket és a diót, mandulát összekeverjük és adunk hozzá 2-3 evőkanállal a sütőporos lisztből és elkeverjük.
  4. Két egész tojást és két tojás sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzá keverjük a sütőporos lisztet, az aszalt gyümölcsös, diós, mandulás keveréket.
  5. Végül beleforgatjuk a két tojás felvert habját.
  6. A tésztát vajazott, lisztezett hosszúkás formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.)
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x15
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 34516
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 22.

Ajánló

Miután kihűlt a püspökkenyér, frissentartó-fóliába csomagoljuk. Becsomagolva 2-3 hétig eláll, ezért karácsonyra készülődve előre is elkészíthetjük. A megadott mennyiség 1 db püspökkenyérhez elegendő. (Megjegyzés:tapasztalatom szerint a sütéshez az őzgerinc forma jobb mint a szögletes forma, jobban átsül a tészta.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Püspökkenyér készítéséhez Váncza mester receptjét hívtam segítségül. Annyiban változtattam az eredeti recepten, hogy nem csak dió, mandula és mazsola, hanem többféle aszalt gyümölcs és kevés csokoládé is került a tésztába. Nem rontotta el az ízét.  

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!