r
Nosalty Logó

Púpos hús gombával és paradicsommal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
pufinlekvár
Púpos hús gombával és paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 509 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2548 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 112 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1157.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 509 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.3 g

Zsír

  • Összesen
    162.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    743 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5788.2 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    340 mg
  • Kálcium
    896 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2961 mg
  • Nátrium
    1199 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1786.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    895 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1378 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 2548 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    339 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kicsit kloffolóval megütögetjük (nem kell negyon kikloffolni). Ételízesítővel és pici borssal beszórjuk, és lerakjuk egy tepsibe vagy jénaiba.
  2. Aláöntünk 1,5 dl vizet, lefóliázzuk alufóliával, és betesszük a forró sütőbe kb. 30 percre párolódni.
  3. Közben a hagymát felkockázzuk, a gombát felszeleteljük.
  4. A hagymát üvegesre dinszteljük, rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk fedő nélkül, míg a levét szinte teljesen el nem főtte.
  5. A paradicsomot felszeleteljük kb. 0,5 cm vastagra.
  6. Mikor a hússzeletek megpuhultak, levesszük a fóliát. Ha túl sok a lé ahús alatt, kicsitöntsünk le belőle. Utánaráhalmozzuk a hagymás gombát, rátesszük a paradicsomkarikákat és a sajtszeleteket, és kb. 10 percre még visszatoljuk a sütőbe, még a sajt jól rá nem olvad.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8015
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 26.

Ajánló

Nyári időszakban elkészíthető bármilyen idényzöldséggel. Pl: patiszon, cukkini stb. (a keményebb zöldségféléket érdemes előtte kicsit serpenyőben kevés olajon megfuttatni, hogy meg tudjanak puhulni teljesen a sajtkéreg alatt).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Púpos hús gombával és paradicsommal
pufinlekvár 6 recept

Csak egy ötlet a vasárnapi rántott hús helyett! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek